Aukso fondas/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Mėsainis su jautiena

Mėsainis su jautiena - bulviukose.lt

Mėsainis su jautiena – vakarėlių, gamtos iškylų arba jaukių vakarienių prie televizoriaus karalius. Su česnakiniu majonezu, morkų salierų salotomis, naminiais raugintais agurkėliais ir čederio sūriu.

Bandelėms reikės:

  • 250 g miltų
  • 30 g cukraus
  • 8 g šviežių mielių
  • 5 g druskos
  • 3 didelių kiaušinių
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinio patepimui
  • Baltų ir juodų sezamo sėklų

Česnakiniam majonezui reikės:

  • 8 šaukštų majonezo
  • 2 česnako galvų

Salotoms reikės:

  • 2 morkų
  • 1 nedidelės saliero galvutės
  • 3 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Taip pat reikės:

  • 6 brandintos jautienos kepsnių mėsainiams
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 rozmarino šakelės
  • 2 raugintų agurkų
  • Salotų lapų
  • 200 g “Cheddar” sūrio

Gaminimo eiga:

Tešlos maišyklėje sumaišykite miltus, cukrų, mieles, druską ir kiaušinius. Minkykite tešlą kelias minutes. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa, elastinga ir blizganti. Suformuokite iš tešlos kamuolį, dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite pakilti dvigubai. Užtruks 1-2 valandas, priklausomai nuo kambario temperatūros.

Išimkite iškilusią tešlą, lengvai perminkykite, dėkite atgal į dubenį, uždenkite ir palikite per naktį 10-13 °C temperatūroje. Jei tokios temperatūros patalpos neturite, dėkite tešlą į šaldytuvą. Prieš formuojant bandeles, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite pusę valandos kambario temperatūroje, kad sušiltų tešla.

Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite apvalias bandeles, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite ir leiskite pakilti dvigubai. Pakilusias bandeles ištepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamų sėklomis ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių arba, kol gražiai apskrus. Išėmę atvėsinkite.

Česnakiniam majonezui česnako galvutes iškepkite orkaitėje susukę jas į foliją. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepusias galvutes atvėsinkite, atskirkite skilteles ir jas išlukštenkite. Sutrinkite majonezą su keptu česnaku smulkintuvu. Česnako skilteles taip pat galite išsikepti ir keptuvėje su aliejumi, supjaustę skilteles griežinėliais.

Salotoms morkas ir salierą nulupkite, sutarkuokite šiaudeliais tarka ir supjaustykite rankomis. Sumaišykite daržoves su majonezu ir petražolėmis.

Agurkus supjaustykite griežinėliais.

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Kai išsiskirs kepimo sultys, įdėkite kartu kepti rozmarino šakelę. Kepsnius apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais ir kepkite dar 2 minutes.  Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes.

Sūrį sutarkuokite, padalinkite į 6 dalis, kiekvieną dalį tolygiai apskritimu sudėkite ant iš kepimo popieriaus iškirptų kvadratėlių. Dėkite sūrį į orkaitę su įjungtu viršutiniu kaitinimo elementu ir kepkite, kol sūris išsilydys.

Bandeles perpjaukite pusiau, dėkite pjūvio vietas į sausą įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol pjūvio pusės gražiai apskrus. Aptepkite bandeles česnakiniu majonezu. Ant apatinės bandelės, tolygiai sudėkite salotų lapelius, raugintų agurkų griežinėlius, jautienos kepsnį, sūrį, salotas ir užvožkite viršutine bandele.

Mėsainis su jautiena tradiciškai patiekiamas su keptomis bulvyčių lazdelėmis.

Jums taip pat gali patikti
Bandelių receptas

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI