Jūros gėrybės su avokadų ir pomidorų salotėlėmis bei naminiu saldžiu čili padažu.
Reikės:
- 4 karališkų krevečių
- 8 jūros šukučių
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 4 česnako skiltelių
- 0,5 laimo sulčių
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
Salotėlėms:
- 1 didelio avokado
- 10 mažų pomidoriukų
- 0,5 mėlynojo svogūno
- 0,5 laimo sulčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus šlakelio
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Išimkite ir atidėkite. Į tą patį aliejų sudėkite išgliaudytas ir išvalytas krevetes. Kai viena jų pusė iškeps, į keptuvę negailėdami įdėkite sviesto. Kai jis ištirps, krevetes apverskite ir užbaikite kepti. Baigiant kepti, pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite laimo sultimis.
Šukutes nusausinkite. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite į jį šukutes. Kai viena jų pusė gražiai apskrus, į keptuvę negailėdami įdėkite sviesto, sudėkite čiobrelius. Kai sviestas ištirps, šukutes apverskite ir užbaikite kepti. Baigiant kepti, pabarstykite druska, pipirais. Ilgai nekepkite, kad neperkeptų.
Salotėlėms avokadą supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai susmulkinkite, pomidoriukus padalinkite į kelias dalis. Daržoves sumaišykite su druska, pipirais, aliejumi ir petražolėmis.
Jūros gėrybės su avokadų ir pomidorų salotėlėmis patiekiamos su padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Odeta
2014-12-15 at 15:47Laura, jau patiekaliuko nerealumas, tai jau be žodžių:)
Laura
2014-12-15 at 17:01Ačiū, nors ir be žodžių 🙂