Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Sūris ir varškė

Kiaušinienė su Rokforo sūriu ir karamelizuotais svogūnais

Kiaušinienė su Rokforo sūriu ir karamelizuotais svogūnais - bulviukose.lt

Kiaušinienei reikės:

  • 5 didelių kiaušinių
  • Gabaliuko sviesto
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų trupinto Rokforo sūrio (galite naudoti bet kokį kitą sūrį su mėlynuoju pelėsiu)

Svogūnams:

  • 2 svogūnų
  • 0,5 šaukštelio medaus
  • Žiupsnelio druskos
  • Šlakelio balzamiko acto
  • Sviesto ir aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą, įpilkite dar šlakelį aliejaus, pasūdykite ir kepkite, kol jie taps skaidrūs. Sudėkite medų, įpilkite balzamiko acto ir ant lėtos ugnies maišydami kepkite dar apie 10 minučių.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įkulkite kiaušinius. Maišydami kepkite ant lėtos ugnies. Kai kiaušinius pradės traukti, supilkite grietinėlę, druską, pipirus ir maišydami kepkite, kol kiaušiniai iškeps. Baigiant kepti, įmaišykite sūrį. Sūris neturi visiškai išsilydyti.

Kiaušinienę patiekite su karamelizuotais svogūnais ir saulėgrąžų daigais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply