Kiaušinienė su keptais smidrais – pavasarinis, lengvas patiekalas labai tinkantis pusryčiams.
Kiaušinienei reikės:
- 5 kiaušinių
- 1 šaukšto sviesto kepimui
- 5 šaukštų grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų smulkintų laiškinių česnakų laiškų
Taip pat reikės:
- 10 smidrų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Į neįkaitintą storadugnę keptuvę įmuškite kiaušinius, pastatykite ant mažiausios ugnies, sudėkite sviestą ir, maišydami mentele, kaitinkite. Mišiniui pradėjus tirštėti, supilkite grietinėlę, druską, pipirus. Toliau kaitinkite maišydami, kol kiaušinių masę sutrauks. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa, t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant ugnies. Baigiant kept, įmaišykite laiškinius česnakus.
Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.
Smidrus apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Turi šiek tiek apskrusti, bet likti traškūs. Pagardinkite druska, pipirais.
Kiaušinienė su keptais smidrais patiekiama su tarkuotu parmezanu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra