Daržovės/ Sūris ir varškė

Smidrų salotos su feta

Smidrų salotos su feta

Smidrų (šparagų) salotos su feta, kalamata alyvuogėmis ir kepta saldžia paprika, pagardintos skaniu, saldžiarūgščiu balzamiko padažu – puikus vasariškas užkandis. Gali būti naudojamas kaip garnyras. Ypač skanu su grilio patiekalais.

Smidrų (šparagų) salotos su feta:

  • 1 ryšulėlio smidrų
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 raudonų paprikų
  • 0,5 nedidelio raudono svogūno
  • 1/4 stiklinės pasmulkintų kalamata alyvuogių
  • 1/4 stiklinės pasmulkinto fetos sūrio

Padažui reikės:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balzamiko acto (naudojau 1 šaukštą balzamiko kremo)
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukštelio medaus
  • Žiupsnio šviežio raudonėlių lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Padažui supilkite į dubenį aliejų, balzamiko actą, smulkintą česnako skiltelę, garstyčias, medų, raudonėlį, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Dažniausiai medus būna kietas ir sunkiai išsimaišo. Tokiais atvejais padažą darau mažame puode ir maišydama vos pašildau, kad ištirptų medus.

Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nulūš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant, bet mažiau darbo.

Paprikas iškepkite orkaitėje. Kepkite 200 C temperatūroje 20 – 25 minutes arba kol paprikos suminkštės, o odelė pajuos. Nulupkite odelę ir supjaustykite paprikas didesniais kvadratėliais. Kad odelė lengviau luptųsi, iškepusias paprikas sudėkite su į dubenį ir sandariai uždenkite. Palaikykite apie 20 minučių.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba tiesiog susmulkinkite.

Į dubenį sudėkite keptą papriką, svogūnus, alyvuoges, raudonėlius supilkite padažą ir išmaišykite.

Smidrus apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Turi šiek tiek apskrusti, bet likti traškūs. Pagardinkite druska, pipirais.

Keptus smidrus sudėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite daržoves sumaišytas su padažu, užtrupinkite fetos sūrį, papuoškite raudonėliais.

Šis užkandis labai tinka piknikams gamtoje, kuomet grilinami įvairūs skanumynai. Pasiruoškite daržoves su padažu iš anksto. Beliks išsikepti grilyje šparagus, užpilti ant jų daržoves ir patrupinti fetos sūrio. Nubėgę į pievą pasiskinkite valgomų augalų žiedelių ir papuoškite jais patiekalą 🙂Smidrų užkandis su feta sūriu
Smidrų šparagų salotos
Recepto šaltinis
Daugiau smidrų receptų

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply