Daržovės/ Mėsa/ Subproduktai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Vištienos kepenėlės su ikrais

Vištienos kepenėlės su smidrais

Vištienos kepenėlės su ikrais – labai įdomus ir netikėtas surf&turf. Įprastai surf&turf vadinamas raudonos mėsos ir jūros gėrybių derinys. Mano gaminimo praktikoje subprodukto ir jūros gėrybių derinys ne pirmas. Esu gaminusi kiaulių kojų ir aštuonkojo salotas ir jos buvo fantastiškos. Šiame patiekale, nebrangios vištienos kepenėlės puikiai suderėjo su prabangiais ikrais, o juos apjungė riebuiliukas majonezas, skrudinta balta duona ir smidrai 🙂

Vištienos kepenėlės su ikrais:

  • Vištienos kepenėlių
  • Kukurūzų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Mėgiamų prieskonių
  • Aliejaus kepimui
  • Sviesto kepimui

Taip pat reikės:

  • Raudonų ikrų
  • Majonezo
  • Smidrų
  • Skrudintos baltos duonos riekelių

Gaminimo eiga:

Kepenėles nuplaukite, išpjaukite iš jos visokias gysleles, pašalinkite kraujo krešuliukus ir užmerkite į šaltą vandenį kokiai valandai laiko. Po valandos nukoškite, dar kartą perplaukite. Labai gerai nusausinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kepenėles apvoliokite kukurūzų miltuose, nupurtykite miltų perteklių, dėkite į keptuvę ir kepkite vartydami kol gražiai apskrus. Baigiant kept pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais jei norite. Iškepusios kepenėlės viduje turi likti rausvos. Jei perkepsite taps kietos, sprangios ir neskanios. Iškepus kepenėlėms, įdėkite į jas gabalą sviesto, išjunkite kaitrą ir retkarčiais pamaišydami leiskite sviestui kepenėles apgaubti. Pamatysit kaip bus skanu 🙂

Smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro) apskuskite skustuku. Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nulūš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.

Smidrus dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite vartydami kelias minutes. Smidrai turi gražiai apskrusti, bet likti traškūs. Baigiant kept pagardinkite druska ir pipirais.

Vištienos kepenėlės su ikrais patiekiamos ant skrudintos duonos. Valgykite su majonezu, ikrais, užsikąsdami smidrais. Ant kepenėlių arba smidrų pabandykite užsispausti šiek tiek citrinos sulčių. Su kepenėlėmis taip pat tiks įvairios šviežios daržovės ir salotos, marinuoti mėlyni svogūnai. Jei nori dar sočiau patiekite keptą arba virtą marškinėliuose kiaušinį.

Recepto idėja iš Karantinokuchnia Instagram profilio.Kepenėlės su ikrais ir smidraisVištienos kepenėlės su ikrais

 

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI