Dilgėlių lietiniai su bobausiais pats pavasariškiausias patiekalas. Su vienais pirmųjų sezono grybų ir jaunutėmis dilgėlėmis. Dilgėles galite keisti špinatais, o bobausius jūsų mėgiamais grybais 🙂 Daugiau bobausių receptų.
Dilgėlių lietiniai:
- 25 g jaunų dilgėlių lapelių
- 1 kiaušinio
- 1,5 stiklinės pieno
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 šaukštelio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 1 stiklinės miltų
Bobausių įdaras:
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukštelio miltų
- 1 stiklinės grietinėlės
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio
- 80 g Brie tipo sūrio (rinkitės ryškesnio skonio)
- 300 g virtų bobausių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žolelių (tinka raudonėliai, čiobreliai, šalavijas)
Gaminimo eiga:
Lietiniams skirtus produktus sudėkite į plaktuvą. Plakite kol masė taps vientisa. Palikite tešlą pusvalandžiui pabręsti. Iškepkite keptuvėje lietinius.
Kaip paruošti bobausius. Bobausius nuvalykite nuo žemių ar smėlio, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Vandens kiekis turi būti didelis, nes nuodai virimo metu iš grybo pereina į vandenį. Rekomenduojamas bobausių ir vandens santykis 1:6. Apvirtus grybus nukoškite, perplaukite, užpilkite švariu vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant kartu su vandeniu garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs girometrinui, tad geriau būti atsargiems.
Įdarui ištirpinkite keptuvėje sviestą, supilkite miltus. Kaitinkite maišydami kol dings žalių miltų kvapas ir skaniai pakvips. Maišydami supilkite grietinėlę. Kaitinkite maišydami kol užvirs.
Sudėkite į padažą sūrius. Kaitinkite maišydami kol sūriai įsimaišys į padažą.
Sudėkite virtus bobausius, pagardinkite druska, pipirais. Kaitinkite maišydami kol bobausiai perkais.
Ant galo supilkite žoleles ir gerai išmaišykite. Bobausių įdarą atvėsinkite.
Dėkite ant lietinių bobausių įdarus, susukite. Sukant užlankstykite lietinių šoninius kraštelius kad paskui juos kepant neišbėgtų įdaras.
Apkepkite paruoštus lietinius keptuvėje su aliejumi arba lydytų sviestu.
Dilgėlių lietiniai su bobausiais buvo patiekti su česnakūnių pesto. Taip pat galite juos valgyti su grietine arba išsivirti sviesto – grietinės padažo.
Komentarų nėra