Kalakutienos kumpeliai su marokietiškais Ras el hanout prieskoniais.
Ras el hanout – prieskonių mišinį sudaro kardamonas, muskato riešutas, anyžius, cinamonas, imbieras, įvairūs pipirai, ciberžolė ir t.t. Mišinį gali sudaryti net 30 vairių skirtingų prieskonių. Man tai tikra kalėdinių prieskonių bombikė. Puikiausiai tinka dėti į meduolinę tešlą, marinuoti antis, žąsis. Rašo, kad dar tinka troškiniams, daržovių, žuvies patiekalams.
Kalakutienos kumpeliai:
- 2 kalakuto kumpeliai
- 3 skiltelės smulkinto česnako
- Ras el hanout prieskonių mišinio
- Druskos
- Aliejaus
- Daržovių (morkų, paprikų, salierų ir pan.)
Gaminimo eiga:
Sumaišykite prieskonius, druską, česnaką su šlakeliu aliejaus ir įtrinkite kalakuto kumpelius. Pamarinuokite per naktį. Kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus ir iškeps. Likus maždaug 20 minučių iki kepimo pabaigos, sudėkite šalia kumpelių lazdelėmis pjaustytas daržoves. Ar kumpeliai iškepę patikrinkite mediniu pagaliuku įsmeigę į storiausią kumpelio vietą, turi bėgti skaidrios sultys.
Kalakutienos kumpeliai patiekiami su daržovėmis.
Jums taip pat gali patikti kefyre marinuoto kalakuto receptas.
5 Comments
saslykas
2013-04-16 at 09:50nem nem – ir pusryciams ir pietums ir vakarienei 🙂
Laura
2013-04-16 at 09:59Šašlykas, o naktipiečius tai pamiršai… 😉
odeta
2013-04-16 at 16:51Man patinka Marokas, bet ten turguje oi kaip reikia rinktis prieskonius, kad „Š” neįkištų. Man skani marokietiška virtuvė. Tam klausimui net Tadžiną nusipirkau:)
Laura
2013-04-16 at 19:56O naudojai kada? Yra pas tave tinklaraštyje koks receptas?
Mindaugas
2013-04-23 at 06:46Skamba tikrai gerai, reikės ir man paieškoti šio prieskonių rinkinio 🙂