Mėsa

Kefyre marinuotas kalakutas

Kefyre marinuotas kalakutas - bulviukose.lt

Kefyre marinuotas kalakutas – puikus marinatas, minkštinantis mėsą. Tinka visam kalakutui arba jo dalims.

Kefyre marinuotas kalakutas:

  • Mėgiamos kalakuto dalies arba viso kalakuto (naudojau kumpelį)
  • Šalto rūkymo lašinukų pjaustytų juostelėmis
  • Mėgiamų prieskonių kalakutui marinuoti
  • Kefyro (kumpeliui užteko litro)

Padažas:

Gaminimo eiga:

Kalakutą prismaigstykite lašinukais, įtrinkite prieskoniais, druska ir pamarinuokite parą laiko.

Po paros užpilkite kefyru ir laikykite dar parą laiko. Esant laiko galima ir 2, ir 3 paras laikyti.

Lieka išsikept. Mėsą iškepa labai, labai minkšta ir sultinga.

Padažui įdėkite į krienų padažą kelis šaukštelius uogienės ir pašildykite. Jei naudosite grynus krienus, sumaišykite juos su bruknių uogiene ir pašildykite.

Jums taip pat gali patikti kepta kalakuto krūtinėlė marinuota su apelsinais ir mėtomis.

Jums taip pat gali patikti

8 Comments

  • Reply
    Inga
    2012-01-04 at 14:42

    O koks bulvyčių receptas? Gal kur blog’e yra? Žinau, kad bent jau iš vaizdo, tai mano vyras išsilydytų dėl tokių.

  • Reply
    Laura
    2012-01-04 at 14:52

    Bulvytes kepiau kartu su kalakutu…toje pačioje skardoje. Nuskutau, padalinau išilgai į ketvirčius, sudėjau į dubenį, užpyliau šiek tiek aliejaus, druskos, pipirų ir išmaišiau. Paskui tiesiog apdėjau aplink kalakutą ir kartu iškepė.

  • Reply
    Ausrra
    2012-01-04 at 15:39

    Kefyre marinuota paukštiena – mano viena mėgstamiausių, mėsytė tikrai gaunasi labai skani 🙂 Pilvas užgurgė beskaitant ir bežiopsant..

  • Reply
    Laura
    2012-01-04 at 18:27

    Kad kiaulienai taip pat tiktų abejonių nekyla, nes man kas tinka paukščiui, tas tinka ir kiaulei…va jautieną būtų įdomu pamarinuot kefyre….

  • Reply
    oditele
    2012-01-05 at 16:46

    gardžiai atrodo kumpelis ir nuostabiai apskrudusios bulvytės..;) niekad nebandžius taip marinuoti mėsytės, reikės pasitaisyti..;)

  • Reply
    Laura
    2012-01-05 at 16:59

    Dėkui 😉

  • Reply
    remsis-megstantis gaminti :)
    2014-01-30 at 08:37

    labai smalsu-ar nuplaunat kefyra po marinavimo ar tik nusausint ar tiesiai ant ešafoto ir i krematoriuma? 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-01-30 at 10:13

    Remi, kuris mėgsti gaminti, ranka nubraukiu ir viskas 🙂

  • Leave a Reply