Reikės:
- Mėgiamos kalakuto dalies arba viso kalakuto (naudojau kumpelį)
- Šalto rūkymo lašinukų pjaustytų juostelėmis
- Mėgiamų prieskonių kalakutui marinuoti
- Kefyro (kumpeliui užteko litro)
Padažas:
- Krienų padažo
- Bruknių uogienės
Gaminimo eiga:
Kalakutą prismaigstykite lašinukais, įtrinkite prieskoniais, druska ir pamarinuokite parą laiko.
Po paros užpilkite kefyru ir laikykite dar parą laiko. Esant laiko galima ir 2, ir 3 paras laikyti.
Lieka išsikept. Mėsą iškepa labai, labai minkšta ir sultinga.
Padažui įdėkite į krienų padažą kelis šaukštelius uogienės ir pašildykite. Jei naudosite grynus krienus, sumaišykite juos su bruknių uogiene ir pašildykite.
8 Comments
Inga
2012-01-04 at 14:42O koks bulvyčių receptas? Gal kur blog’e yra? Žinau, kad bent jau iš vaizdo, tai mano vyras išsilydytų dėl tokių.
Laura
2012-01-04 at 14:52Bulvytes kepiau kartu su kalakutu…toje pačioje skardoje. Nuskutau, padalinau išilgai į ketvirčius, sudėjau į dubenį, užpyliau šiek tiek aliejaus, druskos, pipirų ir išmaišiau. Paskui tiesiog apdėjau aplink kalakutą ir kartu iškepė.
Ausrra
2012-01-04 at 15:39Kefyre marinuota paukštiena – mano viena mėgstamiausių, mėsytė tikrai gaunasi labai skani 🙂 Pilvas užgurgė beskaitant ir bežiopsant..
Laura
2012-01-04 at 18:27Kad kiaulienai taip pat tiktų abejonių nekyla, nes man kas tinka paukščiui, tas tinka ir kiaulei…va jautieną būtų įdomu pamarinuot kefyre….
oditele
2012-01-05 at 16:46gardžiai atrodo kumpelis ir nuostabiai apskrudusios bulvytės..;) niekad nebandžius taip marinuoti mėsytės, reikės pasitaisyti..;)
Laura
2012-01-05 at 16:59Dėkui 😉
remsis-megstantis gaminti :)
2014-01-30 at 08:37labai smalsu-ar nuplaunat kefyra po marinavimo ar tik nusausint ar tiesiai ant ešafoto ir i krematoriuma? 🙂
Laura
2014-01-30 at 10:13Remi, kuris mėgsti gaminti, ranka nubraukiu ir viskas 🙂