Aukso fondas/ Subproduktai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Vėgėlės ir jos kepenėlių užkandis su burokėliais ir bananais

Karštas vėgėlės užkandis

Žuviai reikės:

  • Vėgėlės filė be odos
  • Vėgėlės kepenėlių
  • Druskos
  • Citrinos sulčių
  • Miltų
  • Aliejaus

Garnyrui:

  • Kepto orkaitėje arba virto burokėlio
  • Banano
  • Aliejaus
  • Balzamiko acto
  • Jūros druskos

Padažui:

  • Sviesto
  • Miltų
  • Pieno
  • Grietinės
  • Krienų
  • Druskos
  • Cukraus
  • Citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Vėgėlės filė išvirkite garų puode. Pabarstykite druska, pašlakstykite citrinos sultimis.

Kepenėles apvoliokite miltuose ir iškepkite su aliejumi. Baigiant kept pasūdykite.

Burokėlį ir bananą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įpilkite šlakelį balzamiko acto ir šiame mišinyje pašildykite burokėlius. Taip pat pašildykite banano griežinėlius, tik be balzamiko acto.

Padažui ištirpinkite gabaliuką sviesto, įberkite truputį miltų ir pakepinkite. Įpilkite pieno (iki norimos padažo konsistencijos). Užvirkite. Įdėkite grietinės, krienų. Pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir įpilkite šlakelį citrinos sulčių.

Burokėlius ir bananus išdėliokite lėkštėj, ant viršaus pabarstykite jūros druskos. Sudėkite vėgėlės mėsą, kepenėles, įpilkite padažą.

P.S. Tobulai.

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Kefyre marinuotas kalakutas - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 17:11

    […] Krienų padažo (arba tiesiog paprastų krienų) […]

  • Leave a Reply