Daržovės/ Žuvis ir jūros gėrybės

Vėgėlės troškinys su daržovėmis

Vėgėlės troškinys su daržovėmis

Reikės:

  • ~1 kg išdarinėtos vėgėlės supjaustytos gabaliukais
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • Gabaliuko poro
  • 4 griežinėliais pjaustytų bulvių
  • 2 griežinėliais pjaustytosų nedidelių morkų
  • 3 skiltelių griežinėliais pjaustyto česnako
  • 1 šaukšto kaparėlių ir šlakelis sulčių nuo jų
  • 150 ml balto sauso vyno
  • 1 šaukšto smulkintų žolelių (rozmarino, šalavijo ir pan.)
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų be odelės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Į puodą arba gilią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite svogūnus, bulves, žuvį, porus, česnaką, morkas, kaparėlius ir sultis nuo jų. Supilkite vyną, susmulkintus pomidorus. Įberkite druskos, pipirų, vandens, kad apsemtų ir troškinkite uždengus 20-30 minučių arba kol bulvės suminkštės. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos, suberkite žoleles.

Kartu su kitomis daržovėmis galima įpjaustyti pomidoro, saliero ir pan. Su prieskonių parinkimu irgi fantazijos ir skonio reikalas.

P.S. Superiškas.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-01-21 at 15:45

    Dar vieną receptuką įsirašysiu ir gaminsiu:) Kaip man skanu vėgėlė:)

  • Reply
    Laura
    2012-01-23 at 10:18

    Aha, gamink, labai rekomenduoju 😉

  • Leave a Reply