Reikės:
- 1 nedidelės išvalytos vėgėlės
- 1 pankolio
- Saujelės džiūvėsėlių
- Saujos tarkuoto sūrio
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
- Gabaliuko sviesto
- 200 ml grietinėlės
- Druskos, pipirų
- Citrinos sulčių šlakelio
Gaminimo eiga:
Ištepkite kepimo formą sviestu, sudėkite gabaliukais pjaustytą žuvį, plonomis riekelėmis pjaustytą pankolį. Pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais, pašlakstykite citrinos sultimis. Užberkite džiuvėsėlius, supilkite grietinėlę. Pamėtykite mažų svierstyo gabalėlių.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje ~20 minučių pridengus folija. Baigiant kept foliją nuimkite, užbarstykite sūrį ir kepkite kol jis išsilydys.
Valgėme su bulvių koše pagardinta grūdėtomis garstyčiomis. Labai patiko.
5 Comments
Odeta
2012-01-24 at 12:27Kaip noriu…kaip skaniai atrodo…lyg be pietų būčiau….būtinai bandysiu
Laura
2012-01-24 at 13:32Vėgėlių fanės 😉
Mindaugas
2012-01-24 at 15:14Laura,
pagaliau vėl pagaliau užsukau į blog’us.. vis tie darbai :/ Geras tavo patiekaliukas 😉 Kaip tik turiu dar menkę nuo žvejybos, bet nesumąstau ką pagaminti, gal kokių minčių iš knygos “Metai”?
Laura
2012-01-24 at 17:44Mindaugai, gali virti piene. Knygoje ir nurodyta virti menkę, tik aš viriau lydeką. Šiaip dar, kas tinka vėgėlei, tas tinka ir menkei 😉
Mindaugas
2012-01-26 at 19:35Dėkui 😉