Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Vėgėlė su pankoliu ir bulvių koše

Vėgėlė su pankoliu

Reikės:

  • 1 nedidelės išvalytos vėgėlės
  • 1 pankolio
  • Saujelės džiūvėsėlių
  • Saujos tarkuoto sūrio
  • Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
  • Gabaliuko sviesto
  • 200 ml grietinėlės
  • Druskos, pipirų
  • Citrinos sulčių šlakelio

Gaminimo eiga:

Ištepkite kepimo formą sviestu, sudėkite gabaliukais pjaustytą žuvį, plonomis riekelėmis pjaustytą pankolį. Pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais, pašlakstykite citrinos sultimis. Užberkite džiuvėsėlius, supilkite grietinėlę. Pamėtykite mažų svierstyo gabalėlių.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje ~20 minučių pridengus folija. Baigiant kept foliją nuimkite, užbarstykite sūrį ir kepkite kol jis išsilydys.

Valgėme su bulvių koše pagardinta grūdėtomis garstyčiomis. Labai patiko.

(Šaltinis: idėja Villa-alps)

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-01-24 at 12:27

    Kaip noriu…kaip skaniai atrodo…lyg be pietų būčiau….būtinai bandysiu

  • Reply
    Laura
    2012-01-24 at 13:32

    Vėgėlių fanės 😉

  • Reply
    Mindaugas
    2012-01-24 at 15:14

    Laura,

    pagaliau vėl pagaliau užsukau į blog’us.. vis tie darbai :/ Geras tavo patiekaliukas 😉 Kaip tik turiu dar menkę nuo žvejybos, bet nesumąstau ką pagaminti, gal kokių minčių iš knygos “Metai”?

  • Reply
    Laura
    2012-01-24 at 17:44

    Mindaugai, gali virti piene. Knygoje ir nurodyta virti menkę, tik aš viriau lydeką. Šiaip dar, kas tinka vėgėlei, tas tinka ir menkei 😉

  • Reply
    Mindaugas
    2012-01-26 at 19:35

    Dėkui 😉

  • Leave a Reply