Aukso fondas/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Karštas sumuštinis Monte Cristo

Karštas sumuštinis "Monte Cristo" - bulviukose.lt

Karštas sumuštinis Monte Cristo – kiaušiniuose arba tešloje pamirkytas ir iškeptas kumpio ir sūrio sumuštinis, patiekiamas su klevų sulos sirupu. Tai prancūzų Croque monsieur variantas.

Karštas sumuštinis Monte Cristo:

  • 4 riekių baltos duonos
  • 1 stiklinės tarkuoto Čederio sūrio
  • Kelių riekelių karštai rūkyto kiaulienos kumpelio
  • 2 šaukštelių garstyčių
  • 2 kiaušinių
  • 1/4 stiklinės pieno
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Sviesto ir aliejaus kepimui (dariau mišinį)
  • Klevų sulos sirupo (galima pakeist cukraus pudra, džemu)

Gaminimo eiga:

Ant 2 riekelių uždėkite pusę sūrio, kumpio riekeles, garstyčias, likusią pusę sūrio ir apvožkite kitomis 2 riekelėmis.

Kiaušinius išplakite su pienu ir vaniliniu cukrumi.

Keptuvėje sušildykite sviestą ir aliejų.

Sumuštinius iš abiejų pusių pamirkykite kiaušinio – pieno plakinyje, dėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus ir kepkite kiekvieną pusę ant vidutinės kaitros po 3-5 minutes.

Valgykite su klevų sirupu arba pasibarstę cukraus pudra arba su džemu.

(Šaltinis: karštų sumuštinių ir ne tik rojus)
Jums taip pat gali patikti karšto sumuštinio su dešrelėmis receptas.

Karštas sumuštinis "Monte Cristo" - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    mamukas
    2012-01-05 at 13:07

    keistas derinys, kumpis, sūris, vanilinis cukrus, klevų sirupas……………..?

  • Reply
    Laura
    2012-01-05 at 13:21

    Bet geras.

  • Reply
    Mindaugas
    2012-01-05 at 17:10

    Laura, šitas tai tikrai įdomus, kai vėl įsigysiu klevų sirupo, reikės išmėginti 😉 Galėtum ir daugiau foto įdėti, nes įdomu, kaip vidus atrodo, dabar tik paviršius matosi, trūksta intrigos man 😉

  • Reply
    Laura
    2012-01-05 at 19:22

    Įdėsiu kur labiau matosi vidus, tik gal nelabai ryškumas geras bus 😉

  • Reply
    Dalia, Septyni virtieniai
    2012-01-06 at 10:52

    mane irgi suintrigavo – garstyčios ir vanilinis cukrus, ir sūris… tikri kontrastai. Kaip čia neužmiršus pabandyt

  • Leave a Reply