Karamelizuotų svogūnų pyragas – nuostabus užkandis skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Karamelizuotų svogūnų pyragas. Tešlai:
- 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g šalto sviesto
- 70 g miltų
- 1/3 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
Įdarui:
- 4 svogūnų
- 1 šaukšto rudojo cukraus
- Sviesto ir aliejaus kepimui
- 200 g grietinėlės
- 3 kiaušinių
- 1 šaukšto rupių garstyčių
- 50 g tarkuoto pecorino sūrio
- 1 šaukšto šviežių raudonėlio lapelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Iš svogūnų išpjaukite 1 cm storio 8 žiedus (arba tiek, kiek tilps jūsų formoje). Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, sudėkite cukrų ir kaitinkite, kol jis pradės tirpti. Sudėkite svogūnų žiedus ir apkepkite iš abiejų pusių. Išimkite, atvėsinkite.
Svogūnų nuopjovas susmulkinkite ir pakepinkite su sviesto ir aliejaus mišiniu. Supilkite grietinėlę ir patroškinkite dar kelias minutes. Masę sutrinkite smulkintuvu. Atvėsinkite, sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinius, raudonėlio lapelius, paskaninkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite grietinėlės mišinį, sudėkite svogūnų žiedus.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.
P.S. Tartą galite pagardinti, ančiuviais, čiobreliais, kepinta karšto rūkymo šonine ar pakepintais miško grybais.
Jums taip pat gali patikti pyrago su keptais pomidorais receptas.
3 Comments
Vilma
2014-10-13 at 05:52o, grožis koks!!!
Skaitytoja
2014-10-13 at 11:28Kaip grazu!!!! Megstu svogunus, butinai bandysiu 🙂
Laura
2014-10-13 at 19:35Dėkavoju 😉