Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka su kukurūzais

Lydeka su kukurūzais

Lydeka su kukurūzais, penkių dribsnių koše ir alaus – sūrio padažu.

Lydeka su kukurūzais:

  • 2 nedidelių lydekos filė
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • Druskos
  • 0,5 citrinos
  • Smulkintų petražolių
  • 1 kukurūzų burbuolės
  • 5 dribsnių košės

Padažui:

  • 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/4 stiklinės grietinėlės
  • 1/2 stiklinės alaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Lydekos filė iškepkite su sviesto ir aliejaus mišiniu. Pagardinkite druska, citrinos sultimis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

Dribsnius išvirkite sūdytame vandenyje. Pagardinkite sviestu.

Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti sudėkite česnaką. Supilkite alų ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, įdėkite sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.

Nuimkite nuo burbuolių lapus. Dėkite į verdantį vandenį (turi būti apsemtos) ir virkite 3-4 minutes. Išimkite, patiekite su padažu ir prieskoninėmis žolelėmis. Naudojau petražoles ir laiškinius česnakus.

Jums taip pat gali patikti lydekos ir porų užkepėlė.

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI