Reikės:
- 400 g lydekos file
- 1 vidutinio poro
- 3 skiltelių česnako
- 2 šaukštų sviesto
- 1 šaukšti aliejaus
- 4 kiaušinių
- 1 šaukšti garstyčių
- 100 g čederio sūrio (tinka ir bet koks kitas kietasis ar puskietis sūris)
- 200 ml grietinėlės
- Žiupsnelio malto muskato riešuto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- ¼ citrinos
Gaminimo eiga:
Porą perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite pusžiedžiais, česnako skilteles – griežinėliais ir pakepinkite su sviesto ir aliejaus mišiniu.
Kiaušinius išplakite su grietinėle, tarkuotu sūriu, muskatu ir garstyčiomis. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite petražoles.
Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite žuvų gabaliukus, apšlakstykite juos citrinos sultimis, ant viršaus sudėkite keptus porus ir užpilkite kiaušinių-grietinėlės mase. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
4 Comments
vilma
2013-11-29 at 19:17laba, o lydekos file, cia turima omeny saldytos juros lydekos file ar sviezia lydeka
Laura
2013-11-29 at 21:38Aš naudoju lietuviškąją upinę arba ežerinę lydeką. Bet šiai užkepėlei galima naudoti ir bet kokią kitokią žuvį 😉
vilma
2013-11-30 at 21:50aciu,Laurute,uz atsakyma,sekmadienio pietums-uzkepele!!!!!
Laura
2013-11-30 at 22:32Vilma, skanaus 😉