Lietuviški patiekalai/ Kruopos ir grūdai/ Sūris ir varškė/ Desertai

Varškės ir grikių apkepas

Varškės ir grikių apkepas

Varškės ir grikių apkepas – birus, įdomesnio skonio apkepas, nes be grikių dar dedasi džiovinti vaisiai. Be miltų ir manų kruopų.

Apkepui reikės:

  • 1 stiklinė grikių kruopų
  • 1 šaukštas sviesto
  • 2 šaukštai cukraus
  • 50 g džiovintų vaisių (naudojau kriaušes)
  • 400 g varškės
  • 3 kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

Grikius perplaukite, užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, sudėkite sviestą ir virkite uždengus 15 minučių. Atvėsinkite.

Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu. Po 5 minučių vandenį nupilkite, vaisius susmulkinkite.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi iki baltos masės, sudėkite varškę, džiovintus vaisius, druską ir gerai išmaišykite.

Grikius sumaišykite su varškės mase ir iki standžių putų išplaktais kiaušinių baltymais.

Apkepo masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais arba manų kruopomis pabarstytą formą ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.

Varškės ir grikių apkepas labai skanu su klevų sulos sirupu.

Daugiau varškės apkepų receptų.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI