Lietuviški patiekalai/ Sūris ir varškė

Tradicinis varškės apkepas

Tradicinis varškės apkepas

Tradicinis varškės apkepas su razinomis – receptas iš senų kulinarinių knygų. Razinas galite keisti džiovintomis slyvomis ir kitais vaisiais, uogomis. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.

Tradicinis varškės apkepas:

  • 0,5 kg varškės
  • 0,5 stiklinės manų kruopų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 2 saujos razinų (dėjau džiovintas slyvas)
  • Vanilinio cukraus
  • Druskos žiupsnelio

Gaminimo eiga:

Į piene išvirtą ir atvėsintą manų košę sudėkite pertrintą varškę, su cukrumi ištrintus trynius, druską, ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, pasmulkintas slyvas.

Išplakite baltymus iki standžių putų ir lengvai įmaišykite į varškės masę. Supilkite į sviestu išteptą ir manų kruopomis arba džiūvėsėliais pabarstytas formeles. Kepkite kol paviršius pageltonuos.

Valgėme su saldintu sviesto-grietinės padažu.

(Receptas iš knygos “Valgių gaminimas”)

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

1 Comment

  • Reply
    » Blog Archive » Varškės apkepas su kukurūzų kruopomis - Bulviukose.lt
    2013-10-01 at 13:20

    […] Man šis apkepas labiau patiko, negu su manų kruopomis. Kukurūzų kruopas labai mėgstu ir labai gražiai nudažė […]

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI