Reikės:
- 500 g riebios varškės
- 200 g graikinio jogurto
- Žiupsnelio druskos
- 3 šaukštų rudojo cukraus
- 2 šaukštų krakmolo (dėjau kukurūzų)
- 4 kiaušinių
Gaminimo eiga:
Varškę sutrinkite smulkintuvu kartu su jogurtu, druska, cukrumi, kiaušinių tryniais ir krakmolu. Masę tryniau tol kol neliko varškės grumstų ir pasidarė beveik kaip kremas.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Sudėkite trečdalį plaktų baltymų į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Sudėkite likusius baltymus ir pabaikite maišyti.
Supilkite apkepo masę į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Skanu su grietine ir uogiene arba su kaitintu sviesto – grietinės padažu.
No Comments