Aukso fondas/ Sūris ir varškė

Varškės apkepas be miltų ir manų kruopų

Varškės apkepas be miltų

Varškės apkepas be miltų ir manų kruopų lengvas, purus kaip debesis, ne per saldus, todėl tinka valgyti ir su tokiais nesaldžiais padažais kaip: pesto, sviesto – grietinės arba žolelių ir česnakų jogurtiniu.

Žinoma – uogienės, plakta grietinėlė su šviežiomis uogomis, virtas vanilinis padažas pavers šį varškės apkepą puikiausiu desertu.

Tinka glitimo nenaudojantiems, nes šiame recepte nėra kviečių produktų. 

Reikės:

  • 500 g pusriebės varškės (naudoju 9 % Vilkyškių)
  • 200 g apie 10 % riebumo graikinio jogurto
  • Žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų rudojo cukraus
  • 2 šaukštų krakmolo (dėjau kukurūzų)
  • 4 kiaušinių

Gaminimo eiga:

Varškę sutrinkite smulkintuvu kartu su jogurtu, druska, cukrumi, kiaušinių tryniais ir krakmolu. Masę tryniau tol kol neliko varškės grumstų ir pasidarė beveik kaip kremas.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

Sudėkite trečdalį plaktų baltymų į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Sudėkite likusius baltymus ir pabaikite maišyti.

Supilkite apkepo masę į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Jei matote, kad dar galėtų pakepti, pakepkite dar 10 minučių. Skirtingos orkaitės – skirtingos galimybės 🙂 Jei labai skrunda apkepo paviršius, laisvai pridenkite folija.

Skanu su grietine ir uogiene, graikiniu jogurtu ir uogiene arba su kaitintu sviesto – grietinės padažu.
Varškės apkepasPurus varškės apkepas

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply