Karšti sumuštiniai su šoninės džemu, avokadais ir keptais kiaušiniais. Fantastiškas vėlyvų pusryčių patiekalas.
Karšti sumuštiniai su šoninės džemu:
- 4 baltos forminės duonos riekelių
- Šoninės džemo
- Tirpinto sviesto
- 2 svogūnų
- Aliejaus kepimui
- 0,5 avokado
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Fermentinio sūrio (jei yra galimybė naudokite čederio sūrį)
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir kepkite su aliejumi i kol taps skaidrūs.
Duonos riekeles iš vienos pusės aptepkite tirpintu sviestu, iš kitos šoninės džemu.
Dėkite dvi riekeles sviestu į apačia ant skardos, ant viršaus (šoninės džemo pusės) uždėkite po šaukštą kepintų svogūnų, tarkuoto fermentinio sūrio, kubeliais pjaustyto avokado. Pabarstykite avokadą druska ir pipirais. Toliau vėl dėkite sūrį, likusius kepintus svogūnus ir užvoškite likusiomis duonos riekelėmis sviestine puse į viršų.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol sumuštiniai gražiai apskrus.
Valgėme su keptais kiaušiniais.
(Šaltinis: čia)
Komentarų nėra