Aukso fondas/ Grybai/ Lietuviški patiekalai

Kepti miško grybai

Kepti miško grybai

Kepti miško grybai – nieko nėr skaniau kaip ką tik iš kašiko ištrauktas ir keptuvėje su sviestu iškeptas grybas 🙂

Kepti miško grybai:

  • Miško grybų (tinka baravykai, raudonikiai, šilbaravykiai, makavykai, lepšiai, rudmėsės, ūmėdės, žvynabudės, voveraitės ir kiti valgomi grybai, kurių nereikia papildomai numirkyti arba nuvirti)
  • Lydyto sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šalavijo arba čiobrelio
  • Česnako (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą (negailėkite), sudėkite grybų kepures ir kepkite vartydami kol gražiai apskrus ir suminkštės. Baigiant kept pagardinkite druska, pipirais, sudėkite smulkintą česnaką (jei naudojate), žoleles.

Kepures kepu jaunų ir nedidelių grybų, didesnes – supjaustau griežinėliais.

Jei neturite lydyto sviesto, galite kepti su paprastu, bet reikės maišyti su aliejumi, nes aukštesnėje temperatūroje jums pradės degti svieste esantys baltymai ir grybai aplips juodomis sudegusiomis sviesto baltymų nuosėdomis. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite grybus vartydami kol gražiai apskrus ir suminkštės. Baigiant kept sudėkite sviestą, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite smulkintą česnaką (jei naudojate), žoleles. Sviesto negailėkite, suvalgius grybus, tikras skanumėlis į likusį aromatingą sviestą sumirkyti duoną ir taip jį suvalgyti 🙂

Visus grybus kepkite ant vos didesnės nei vidutinė kaitros. Didelio karščio reikės tik ūmėdėms, joms ypač reikalingas apskrudimas, kuris duoda skanųjį riešutišką skonį.

Jei kepimo metu grybai išskirs daug sulčių, jas galite tiesiog nugarinti kol sutirštės. Bet, kad to neatsitiktų stenkitės kepti jaunesnius grybus, taip pat nepridėkite jų labai daug į keptuvę, nes tada ne keps, o troškinsis. Daugiau vandens turi grybai po lietaus.Keptos miško grybų kepurės su sviestu - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-08-27 at 11:19

    Šį savaitgalį savo sodybos kieme penktadienį radau 48 bravykus, šeštadienį 5, o vakar dar 15….kepėme, konservavome, šaldėme, džiovinome:))))

  • Reply
    Laura
    2012-08-27 at 11:30

    Ojetus…ir dar kieme! O kaip konservuoji?

  • Leave a Reply