Kepenėlių blyneliai su burokėlių garnyru ir krienų padažu. Jei patinka kepenėlių blynai, išbandykite ši kepenėlių lietinių tortą.
Kepenėlių blyneliai su burokėlių garnyru:
- 0,5 kg kepenėlių
- 2 kiaušinių
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukšto grietinės
- 3 šaukštų manų kruopų
- 2 šaukštų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Maltos saldžiosios paprikos
- Malto muskato riešuto
- Džiovintų petražolių
Garnyrui:
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- Pluoštelio špinatų
- 1 virto arba orkaitėje kepto burokėlio
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Balzamiko acto šlakelio
Padažui:
- 100 ml grietinėlės
- 2 šaukštų grietinės
- 0,5 šaukšto krienų
- Druskos
- Cukraus
Gaminimo eiga:
Kepenėles nuplaukite, išpjaukite gyslas ir nereikalingus audinius.
Svogūną pasmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi, baigiant kept sudėkite smulkintas česnako skilteles.
Kepenėles sumalkite su kepintais svogūnais ir česnakais, sudėkite likusius produktus ir gerai išmaišykite. Tešlą palikite pastovėti bent pusvalandį. Kepkite su įkaitintu aliejumi. Labai neskrudinkite, kad neperkeptų…užtenka, kad vos parustų, apverskite, palaukite kokia 10 sekundžių ir išimkite.
Garnyrui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept sudėkite česnaką ir kepkite dar kokią minutę. Sudėkite pasmulkintus špinatų lapus. Kai jie suvys, sudėkite kubeliais pjaustytus burokėlius, įberkite druskos, įpilkite šlakelį balzamiko acto ir kaitinkite, kol burokėliai sušils.
Padažui viską sudėkite į puodelį ir pakaitinkite iki užvirimo.
Valgėme su bulvių koše. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra