Mėsos patiekalų receptai/ Subproduktų receptai

Kepenėlių troškinys su daržovėmis

Kepenėlių troškinys

Kepenėlių troškinys su daržovėmis ir perlinėmis kruopomis – puikus ir maistingas patiekalas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei. Šiame troškinyje susijungia švelni kepenėlių tekstūra, gaivios, traškios daržovės bei kreminės perlinės kruopos, o prieskoniai ir šlakelis viskio prideda patiekalui ypatingo skonio.

Kepenėlių troškinys. Reikės:

  • Apie 400 g ėriuko kepenėlių. Taip pat tinka veršienos, kiaulienos, jautienos kepenėlės.
  • šlakelio viskio arba brendžio (nebūtina)
  • Riebalų kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 – 3 stiklinių žiedinio kopūsto žiedynų
  • 3/4 stiklinės perlinių kruopų. Taip pat tinka grikiai, bulguro kruopos
  • 0,5 stiklinės grietinėles
  • Saujelės smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Pirmiausia, išsivirkite kruopas. Perlines kruopas perplaukite, užpilkite vandeniu ir virkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos, bet nepervirtos. Galite užsimerkti kruopas iš vakaro, tuomet greičiau išvirs. Kruopas nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu ir atidėkite.

Nublanširuokite žiedinį kopūstą. Užvirkite vandenį, suberkite kopūsto žiedynus ir virkite 1 minutę. Po to iškart nukoškite ir užpilkite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimą.

Pasiruoškite kitas daržoves daržoves. Supjaustykite papriką plonomis juostelėmis, morką – griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais, o česnaką – griežinėliais.

Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ar sviesto ir apkepinkite svogūnus kol taps minkštas ir auksinės spalvos. Tada sudėkite raudonąją papriką ir morkas, kepkite dar keletą minučių, kol daržovės šiek tiek suminkštės, bet išlaikys traškumą. Pabaigoje sudėkite česnako griežinėlius ir kepkite maišydami dar kelias minutes. Daržoves pagardinkite druska, pipirais.

Toliau pasiruoškite kepenėles. Ėriuko kepenėles nuplaukite, išpjaukite jungiamuosius audinius. Kepenis supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek riebalų ir ant didesnės kaitros kepkite kepenėles maišydami, kol pradės skrusti. Stenkitės neperkepti! Pabaigoje įpilkite šlakelį viskio arba brendžio (jei naudojate) ir dar kelias minutes patroškinkite, kad alkoholis nugaruotų. Jei gaminsite didesnę porciją troškinio, kepenėles geriau kepti dalimis. Alkoholį laisvai galite pilti, jei dar matote, kad kepenėlės ne visai iškepę, kol kaitinsite, kad alkoholis nugaruotų, kepenėlės spės pabaigti kepti. Pagardinkite druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais ir džiovintu čiobreliu.

Į keptuvę su daržovėmis supilkite virtas kruopas, sudėkite kopūsto žiedynus, supilkite keptas kepenėles su visu keptuvėje esančiomis kepimo sultimis. Supilkite grietinėlę. Ir kaitinkite maišydami kol susijungs skoniai ir troškinukas užvirs. Paragaukite ar netrūksta druskos.

Pabaigoje pabarstykite troškinį šviežiomis, smulkintomis petražolėmis ir patiekite karštą.

Daugiau kepenėlių receptų rasite šiame tinklaraščio įraše.
Troškinys su kepenėlėmis

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI