Kepta cukinija su parmezanu – puiki alternatyva klasikiniam bulvių garnyrui vadinamam Hasselback. Panašiai kaip ir bulvės, cukinijos supjaustomos plonais griežinėliais ir įdaromos gardžiu mišiniu. Tačiau, skirtingai nuo bulvių, cukinijos yra mažiau kaloringos ir turi daugiau vitaminų bei mineralų.
Šis paprastas receptas sužavės jus savo skoniu ir paprastumu. Cukinijos supjaustomos plonais griežinėliais, kurie įdaromi aromatingu parmezano, česnako ir žolelių mišiniu ir kepamos orkaitėje iki traškumo. Rezultatas – sveikas ir be galo skanus patiekalas.
Taip kepta cukinija puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, kaip lengvi pietūs ar net kaip užkandis.
Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės gardžiu bei sveiku patiekalu! Daugiau puikių cukinijų receptų rasite nuorodoje.
Kepta cukinija su parmezanu:
- 1 didesnės cukinijos (bet neperaugusios) arba dviejų mažesnių (pekybcentrių standarto)
- 2 šaukštų ištirpinto sviesto
- 3/4 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio (arba kitokio kietojo sūrio)
- 0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 3 – 4 smulkintų česnako skiltelių
- 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio džiovintų provanso žolelių arba 1 šaukšto šviežių (tinka čiobreliai, raudonėliai, petražolės, peletrūnai)
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
Sumaišykite tarkuotą parmezaną, pipirus, smulkintą česnaką, paprikos miltelius, druską ir žoleles.
Nuo cukinijos apačios nupjaukite ploną sluoksnį, kad stabiliau gulėtų. Jei guli ir taip stabiliai, tai nieko pjauti nereikia.
Padėkite po dvi lazdeles (pvz., kiniškas valgomąsias lazdeles ar medinius šaukštus su tiesiais kotais. Tiks ir flomasteriai) išilgai cukinijos iš kiekvienos pusės, kad pjaustant nesupjaustytumėte iki galo. Pjaustykite cukiniją griežinėliais, kol peilis atsiremia į lazdeles. Arba bandykite be lazdelių, bet stenkitės neperpjauti cukinijos iki galo. Jei tokia bėda atsitiks, sukabinkite cukiniją dantų krapštuku.
Įdėkite supjaustytą cukiniją į kepimo indą ir aptepkite ją tirpintu sviestu. Jei liks sviesto, galite jį įmaišyti į parmezano masę.
Šaukštelio pagalba įterpkite į kiekvieną cukinijos tarpą tarp griežinėlių parmezano masės. Būtinai į kiekvieną tarpelį turi patekti bent kažkiek tos parmezano masės! Kas liks ar nubyrės į šoną, baigus tą nuobodų darbą, užbarstykite ant cukinijos viršaus.
Kepkite cukiniją orkaitėje, padėję kepimo formą žemiausioje lentynoje (arčiausiai apatinio kaitinimo elemento) 25 – 30 minučių.
Jei jūsų cukinijos gana didelės, galite jas supjaustyti, aptepti sviestu ir apkepti orkaitėje 10 – 15 minučių. Tada įdarykite česnakiniu parmezano mišiniu ir baikite kepti orkaitėje dar 25 – 30 minutes.
Komentarų nėra