Ribeye kepsnys su rūkytos paprikos sviestu, baklažanais ir pomidorais.
Reikės:
- 1 „Ribeye” kepsnio (galite naudoti jautienos nugarinę arba išpjovą)
- 3 skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 griežinėlių rūkytos paprikos sviesto
Garnyrui:
- 0,5 nedidelio baklažano
- Alyvuogių aliejus
- 1 pomidoro
- 4 mažų pomidoriukų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 petražolės šakelės
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sutraiškytas česnako skilteles ir kepkite, kol jos apskrus, išimkite. Į keptuvę, kurioje kepė česnakai, dėkite kepsnį (turi būti kambario temperatūros), vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.
Pasmulkintą pomidorą, pomidoriukus ir petražolės šakelę apkepkite keptuvėje, kurioje kepė kepsnys.
Keptas Ribeye kepsnys patiekiamas su prieskoniniu sviestu ir daržovėmis. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra