Keptas tuno kepsnys su daržovėmis ir rytietišku cinkeliu. Tunas skaniausias žalias, bet jei norite kepti tai rekomenduoju kepti kuo trumpiau.
Keptas tuno kepsnys su daržovėmis:
- Alyvuogių aliejaus šlako
- Skrudintų sezamo sėklų aliejaus šlako
- Sojos padažo šlako
- 0,5 laimo nutarkuotos žievelės
- 0,5 laimo sulčių
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštelių tarkuotos imbiero šaknies
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite juo tuno kepsnius ir palikite marinuotis kambario temperatūroje 0,5 valandos.
Tuno kepsnius išimkite iš marinato, nusausinkite, dėkite į labai gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite iš vienos pusės 2 minutes, iš kitos pusės 1,5 minutės.
Patiekite su keptuvėje trumpai apkeptomis mėgiamomis daržovėmis. Baigiant daržovėms kept, į keptuvę galite įpilt šiek tiek marinato likusio nuo tuno.
Valgėme su saldžiu čili padažu.
Šaltinis: čia
Komentarų nėra