Kepti ešeriai su rūgštynių padažu puikus užkandis, kurį gali pasigaminti stovyklaujant gamtoje.
Kepti ešeriai su rūgštynių padažu:
- Geros saujos rūgštynių
- 1 šaukšto sviesto
- 1 kupino šaukšto grietinės
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio malto muskato riešuto
- Žiupsnelio cukraus
Gaminimo eiga:
Rūgštynes pasmulkinkite ir patroškinkite su sviestu. Supilkite grietinę, grietinėlę, prieskonius ir kaitinkite kol užvirs. Padažą sutrinkite smulkintuvu ir dar kartą užvirkite. Jei gaminsite gamtoje, žinoma, kad nesivešite smulkintuvo, tad smulkinti padažą smulkintuvu tikrai nebūtina.
P.S. Patiko net labai. Tiktų su kiaušinių, paukštienos ir daržovių patiekalais.
Jums taip pat gali praversti ešerių lupimo pamokėlė.
(Šaltinis: idėją atnešė Aušros vėjo gūsiai)
2 Comments
Ausrra
2012-05-23 at 08:55Labai dailus pateikimas 🙂 Ir kaip puikiai tinka kiškio kopūstai! Šį padažą ir aš grietinėle skiedžiu, tikrai puikus šios vasaros atradimas..
Laura
2012-05-23 at 14:35Dėkui, Ausrra 😉