Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu – sveikas ir maistingas patiekalas. Orkaitėje kepti upėtakiai su pankolių gaiva ir viską jungiančiu keptų paprikų padažu.
Kepti upėtakiai pankolių patale:
- 2 nedidelių skrostų upėtakių su galvomis (maždaug po 500 g)
- 2 nedidelių svogūnų
- 2 nedidelių pankolių
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 stiklinės balto sauso vyno
- 60 g sviesto
- 1 šaukšto smulkintu petražolių lapelių
Padažui reikės:
- 2 raudonų paprikų
- 2 skiltelių česako
- Žiupsnio šviežių čiobrelių lapelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų griežinėliais pjaustytų juodų alyvuogių
- 1 šaukšto kaparėlių
- 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Gamybos eiga:
Padažui paprikas perpjaukite pusiau ir išimkite sėklalizdžius. Paprikas pasmulkinkite ir iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Baigiant paprikoms kept sudėkite smulkintas česnako skilteles. Sutrinkite keptas paprikas smulkintuvu kartu su čiobreliais, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite padažą į nedidelį puodą, sudėkite alyvuoges, kaparėlius, citrinos žievelę ir prieš patiekiant užvirkite.
Upėtakius nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir aliejumi.
Svogūnus ir pankolius kuo ploniau supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.
Upėtakius sudėkite ant pankolių ir svogūnų patalo taip kaip parodyta nuotraukose.
Kepkite iki 180C karščio įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kepimo formą padėję arčiau apatinio kaitinimo elemento. Ar upėtakis iškepė galite patikrinti pagaliuku pabandę atkabinti mėsą nuo stuburo. Jei mėsą vatsikabina nuo stuburo, upėtakis iškepęs.
Iškepusius upėtakius apibarstykite smulkintomis petražolėmis, patiekite su paprikų padažu.
Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu skanu vieni arba su bulvių, ryžių garnyrais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra