Keptos anties krūtinėlės su moliūgais ir bulvių koše su aguonomis – šventinis šaltojo sezono patiekalas.
Keptos anties krūtinėlės su moliūgais:
- 2 anties krūtinėlių
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- 1 rozmarino šakelės
- 1 šaukšto balzamiko acto
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- Druskos
Padažui:
- 125 ml antienos sultinio (galite naudoti jautienos)
- 125 ml raudonojo sauso vyno
- 1 šaukštelio pomidorų pastos
- 1 šaukštelio sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Bulvių košei:
- 3 didelių bulvių
- Šlakelio grietinėlės
- Gabaliuko sviesto
- 2 šaukštų aguonų
Moliūgui:
- 1 stiklinės kubeliais pjaustyto moliūgo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- Džiovinto česnako
- Džiovinto čiobrelio
Gaminimo eiga:
Anties krūtinėlių odą kryžmai įpjaukite keliose vietose. Krūtinėles per naktį pamarinuokite su aliejumi, česnaku, rozmarinu ir balzamiko actu. Išimkite iš marinato, nuvalykite nuo česnako, rozmarino, pabarstykite druska ir dėkite į įkaitintą keptuvę odele į apačią. Kepkite, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, kepkite dar kelias minutes. Kepti baikite orkaitėje.
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite, paskaninkite grietinėle, sviestu ir aguonomis. Gerai išmaišykite.
Į puodelį supilkite antienos sultinį, vyną ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio. Sudėkite pomidorų pastą, paskaninkite druska, pipirais. Užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą.
Moliūgo kubelius apvoliokite aliejaus, druskos, pipirų, česnako ir čiobrelių mišinyje. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės.
Patiekite keptas anties krūtinėlės su aguonine bulvių koše, moliūgais ir padažu.
Šaltinis: M. Berry „Klasikinė virtuvė”, J. Uginčienė „Močiutės vaišės”
Jums taip pat gali patikti keptos anties krūtinėlės su kalėdiniu moliūgų padažu ir petražolės šaknimi receptas.
Komentarų nėra