Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos ir grūdai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Grietinėlėje troškinta lydeka su sorų kruopomis ir burokėliais

Grietinėlėje troškinta lydeka su sorų kruopomis ir burokeliais

Troškiniui reikės:

  • 1 lydekos filė
  • Sprindžio poro
  • 2 skiltelių česnako
  • Sviesto kepimui
  • 0,5 šaukšto kaparėlių
  • 0,5 šaukštelio grūdėtų garstyčių
  • 100 ml grietinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Sorų košei:

  • 0,5 stiklinės sorų kruopų
  • Druskos
  • 2 saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 šaukštelio sviesto
  • 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Burokėliams:

  • 2 nedidelių burokėlių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Balzamiko acto

Gaminimo eiga:

Porą ir česnaką supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite su sviestu. Sudėkite juostelėmis supjaustytą lydekos filė, maišydami kepkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, sudėkite kaparėlius, garstyčias, paskaninkite druska, pipirais ir troškinkite 5 minutes.

Sorų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje. Baigiant virti įmaišykite smulkintus pomidorus, sviestą, sūrį. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles.

Burokėlius įvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 30 minučių. Dar šiltus nulupkite, pasmulkinkite ir apvoliokite padažu iš aliejaus, druskos ir balzamiko acto.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Vesta
    2015-08-13 at 04:53

    Labas rytas,

    kelios čia porcijos gaunasi? Ir kiek maždaug sveria 1 lydekos file?

  • Reply
    Laura
    2015-08-13 at 20:27

    Labas vakaras, čia gaunasi dvi porcijos. Lydekos vienam žmogui galite imti apie 130 g 😉

  • Leave a Reply