Keptos kuojos su migdolų padažu – didelio” skanumo receptas iš Renatos knygos „Sezoninė virtuvė”. Šį padažą išbandykite ir su kitų rūšių keptomis žuvimis.
Keptos kuojos su migdolų padažu:
- 4 didesnių arba daugiau mažesnių kuojų
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1/2 citrinos sulčių
- Kelių šaukštų miltų
Padažui:
- 100 g sviesto
- 70 g migdolų plokštelių
- 1/2 citrinos sulčių
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Kuojas nuskuskite, išdarinėkite, nuplaukite. Kiekvieną žuvį iš abiejų pusių po kelis kartus įpjaukite. Kam to reikia? Pabandykite! Tie mažieji, smulkieji kauliukai kepami tarsi ištirpsta.
Žuvis pavoliokite miltuose ir iškepkite su aliejumi. Kepimo metu pabarstykite druska, pipirais. Iškepusias apšlakstykite citrinos sultimis.
Padažui sviestą ištirpinkite, sudėkite migdolų plokšteles ir kepkite, kol jos apskrus. Supilkite citrinos sultis, sudėkite kapotas petražoles. Jei reikia, padažą paskaninkite druska ir pipirais.
Padažą užpilkite ant šiltų kuojų ir patiekite.’
Jums taip pat gali patikti kuojų keptų kepimo popieriuje receptas.
2 Comments
Rennie
2014-06-09 at 11:18Jau kaip skaniai atrodo, seniai tokią valgiau, pasiilgau 🙂
Laura
2014-06-09 at 11:35Ačiū! Padažas taip tiko, kad tikrai dar kartosim ne vieną kartą 😉