Keptos rudmėsės ir žvynabudės – vieni skaniausių grybų! Galbūt sunkiau rasti, bet išsikepti visiškai paprasta!
Keptos rudmėsės ir žvynabudės:
- Rudmėsių ir žvynabudžių ( arba vienų, arba kitų)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Džiovintų arba šviežio čiobrelių (nebūtina) (taip pat tinka šalavijai)
- Lydyto sviesto kepimui (arba aliejaus)
Gaminimo eiga:
Rudmėsių ir žvynabudžių kepures nuvalykite. Didesnes žvynabudžių kepures supjaustykite trikampiais.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite grybų kepures ir kepkite vartydami kol gražiai apskrus, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais.
Jei norite papildomai padažo, į kurį galėsite valgydami grybus mirkyti duoną, baigiant grybų kepurėms kept, įdėkite į keptuvę gabalą sviesto ir pakaitinkite kol jis ištirps.
Patiekite grybus su sviestiniu padažu ir balta arba juoda duona.
Keptas rudmėses ir žvynabudes galima valgyti galima karštas ir šaltas. Naudoti kaip garnyrus, sumuštiniams, salotoms. Arba valgyti kaip kepsnius su bulvių, kruopų košėmis.
Keptos rudmėsės ir žvynabudės nuostabi miško dovana mūsų stalui.
Komentarų nėra