Daržovės/ Mėsa/ Padažai

Moliūgų džemas su šonine

Moliūgų džemas su šonine

Moliūgų džemas su šonine – pikantiškas pagardas puikiai tinkantis su sūriais, taip pat tepti ant baltos duonos.

Moliūgų džemas su šonine:

  • 1,5 kg moliūgo
  • 500 g cukraus
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 100 g šalto arba karšto rūkymo šoninės (turi būti ir raumenuko ir lašinuko)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Maltų kvapiųjų pipirų
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Maltu lauro lapų
  • Malto muškato riešuto

Gaminimo eiga:

Moliūgą sutarkuokite burokine tarka, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį.

Kitą dieną užkaiskite, supilkite vandenį, įdėkite druskos, prieskonius ir virkite vis pamaišydami kol sutirštės.

Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą ir pakepintą šoninę (su visais riebaliukais, kurie išsiskyrė kepant) ir virkite dar ~15 minučių.

Džemą supilstykite į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite dezinfekuotais dangteliais.

Jums taip pat gali patikti moliūgų džemas su romu.

4 Comments

  • Reply
    rennie
    2011-09-14 at 07:43

    Kaip čia įdomiai 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-09-14 at 07:56

    Aj, pradėjo patikti deriniai saldu-sūru….manau šis eksperimentas pavyko 🙂

  • Reply
    Albertas
    2011-09-14 at 15:27

    O kokia sonine naudoti? saltai/karstai rukyta ar zalia? O geriau daugiau riebaliuko ar kudos mesytes? Aciu!

  • Reply
    Laura
    2011-09-14 at 17:39

    Naudojau šalto rūkymo…nei labai riebi, nei labai kūda nėra gerai…geriausia balansas…truputį riebalo ir truputį raumenuko 😉

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI