Reikės:
- 2,5 kg moliūgo (be sėklų ir odos)
- 175 ml vandens
- 500 g cukraus
- 6 šaukštų citrinos sulčių
- 4 šaukštų romo
- 2/3 šaukštelio cinamono
Gaminimo eiga:
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, vandeniu ir užkaiskite ant lėtos ugnies. Virkite kol moliūgas suvirs.
Į suvirusią masę supilkite citrinos sultis, romą ir cinamoną. Pavirkite dar 3-5 minutes.
Džemą supilstykite į paruoštus stiklainius ir užsukite.
5 Comments
alba
2011-09-28 at 15:34Įdomus receptas, o vietoj romo kokio kito gėrimo pilti negalima? Nes neturiu romo…
Laura
2011-09-28 at 17:18Manau, tikrai galima 😉
Inga
2011-09-29 at 09:13Galima pilti skoniu ar aromatu paskanintus brendžius ar viskius (liekeris+brendis ar likeris+viskis). Paskutinei partijai nebeliko romo, tai dariau su Alitos slyviniu brendžiu.
Laura
2011-09-29 at 10:30Aš su grynu viskiu pabandyčiau 😛
Kristina
2011-10-02 at 16:32Tikrai fantastiskai skanus dzemas 🙂