Daržovės/ Padažai/ Desertai

Moliūgų džemas su romu

Moliūgų džemas su romu - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2,5 kg moliūgo (be sėklų ir odos)
  • 175 ml vandens
  • 500 g cukraus
  • 6 šaukštų citrinos sulčių
  • 4 šaukštų romo
  • 2/3 šaukštelio cinamono

Gaminimo eiga:

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, vandeniu ir užkaiskite ant lėtos ugnies. Virkite kol moliūgas suvirs.

Į suvirusią masę supilkite citrinos sultis, romą ir cinamoną. Pavirkite dar 3-5 minutes.

Džemą supilstykite į paruoštus stiklainius ir užsukite.

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    alba
    2011-09-28 at 15:34

    Įdomus receptas, o vietoj romo kokio kito gėrimo pilti negalima? Nes neturiu romo…

  • Reply
    Laura
    2011-09-28 at 17:18

    Manau, tikrai galima 😉

  • Reply
    Inga
    2011-09-29 at 09:13

    Galima pilti skoniu ar aromatu paskanintus brendžius ar viskius (liekeris+brendis ar likeris+viskis). Paskutinei partijai nebeliko romo, tai dariau su Alitos slyviniu brendžiu.

  • Reply
    Laura
    2011-09-29 at 10:30

    Aš su grynu viskiu pabandyčiau 😛

  • Reply
    Kristina
    2011-10-02 at 16:32

    Tikrai fantastiskai skanus dzemas 🙂

  • Leave a Reply