Daržovės/ Padažai/ Desertai

Moliūgų džemas su romu

Moliūgų džemas su romu

Moliūgų džemas su romu – tai aromatingas ir gaivus pagardas, puikiai derantis su balta duona, bandelėmis ar sūriais. Šio džemo paslaptis slypi ne tik aromatingame moliūge ar kvapniose citrinose, bet ir subtilaus romo akcente, suteikiančio unikalų skonį.

Moliūgų džemas su romu:

  • 2,5 kg moliūgo (be sėklų ir odos)
  • 175 ml vandens
  • 500 g cukraus
  • 6 šaukštų citrinos sulčių
  • 4 šaukštų romo
  • 2/3 šaukštelio cinamono

Gaminimo eiga:

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, vandeniu ir užkaiskite ant lėtos ugnies. Virkite kol moliūgas suvirs.

Į suvirusią masę supilkite citrinos sultis, romą ir cinamoną. Pavirkite dar 3-5 minutes.

Džemą supilstykite į paruoštus stiklainius ir užsukite.

Jums taip pat gali patikti moliūgų džemas su šalavijais.

5 Comments

  • Reply
    alba
    2011-09-28 at 15:34

    Įdomus receptas, o vietoj romo kokio kito gėrimo pilti negalima? Nes neturiu romo…

  • Reply
    Laura
    2011-09-28 at 17:18

    Manau, tikrai galima 😉

  • Reply
    Inga
    2011-09-29 at 09:13

    Galima pilti skoniu ar aromatu paskanintus brendžius ar viskius (liekeris+brendis ar likeris+viskis). Paskutinei partijai nebeliko romo, tai dariau su Alitos slyviniu brendžiu.

  • Reply
    Laura
    2011-09-29 at 10:30

    Aš su grynu viskiu pabandyčiau 😛

  • Reply
    Kristina
    2011-10-02 at 16:32

    Tikrai fantastiskai skanus dzemas 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI