Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka užkepta sūriu su mėlynuoju pelėsiu

Lydeka užkepta sūriu su mėlynuoju pelėsiu

Reikės:

  • 2 nedidelės lydekos filė
  • Druskos
  • Citrinos sulčių
  • 1 nedideliso svogūno
  • 2 šaukštų grietinės
  • Gabalėlio neaitraus sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • 1 šaukšto  smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Lydekų filė odelę keliose vietose įpjaukite kryžmai, dėkite odele į apačią ant įkaitinto aliejaus ir kepkite kol gražiai apskrus. Viršų pabarstykite druska ir užspauskite laimo arba citrinos sulčių. Filė perdėkite (odele į apačią) į aliejumi pateptą kepimo formelę.

Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su grietine. Mišinį užtepkite ant lydekos file. Ant viršaus užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Prieš patiekiant pabarstykite krapais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply