Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka užkepta mėlynuoju sūriu

Lydeka užkepta sūriu su mėlynuoju pelėsiu

Lydeka užkepta mėlynuoju sūriu pikantiškas ir lengvas patiekalas. Puikus pasirinkimas, norint greitai ir skaniai pasigaminti subalansuotą patiekalą!

Lydeka užkepta mėlynuoju sūriu:

  • 2 nedidelės lydekos filė
  • Druskos
  • Citrinos sulčių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 šaukštų grietinės
  • Gabalėlio neaitraus sūrio su mėlynuoju pelėsiu
  • 1 šaukšto  smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Lydekų filė odelę keliose vietose įpjaukite kryžmai, dėkite odele į apačią ant įkaitinto aliejaus ir kepkite kol gražiai apskrus. Viršų pabarstykite druska ir užspauskite laimo arba citrinos sulčių. Filė perdėkite (odele į apačią) į aliejumi pateptą kepimo formelę.

Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su grietine. Mišinį užtepkite ant lydekos file. Ant viršaus užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Prieš patiekiant pabarstykite krapais.

Jums taip pat gali patikti lydekos kepsnelių su jogurtiniu padažu receptas.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply