Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Virtinių arba koldūnų tešla, kuri NESITRAUKIA

Virtinių tešla, kuri nesitraukia - bulviukose.lt

Virtinių arba koldūnų tešla, kuri NESITRAUKIA! Darant virtinius arba koldūnus labiausiai erzindavo kočioti tešlą, kuri kočiojant, pastoviai grįždavo į beveik pradinę padėtį. Dėkui Rennie, kad išgelbėjo nuo begalinio tešlos kočiojimo, kuris užimdavo daugiau laiko, nei virtinukų kraštelių raitymas!

Tešlai reikės miltų, vandens, druskos ir šiek tiek aliejaus. Miltai turi būti aukštos kokybės, turėti pakankamai glitimo, kad tešla būtų elastinga ir neplyštų. Vandens kiekis priklauso nuo miltų rūšies, todėl geriausia jį pilti palaipsniui, minkant tešlą. Druska suteikia skonio ir padeda išlaikyti tešlos formą. Aliejus padaro tešlą elastingesnę ir lengviau kočiojamą.

Koldūnų tešlos minkymo procesas yra svarbus: reikia minkyti pakankamai ilgai, kol tešla taps vientisa, glotni ir elastinga. Minkant tešlą ant miltuoto paviršiaus, išnyksta oro burbuliukai, o tešla tampa tvirtesnė. Išminkytą tešlą reikia suvynioti į maistinę plėvelę ir leisti jai pailsėti šaldytuve bent 30 minučių.

Koldūnus galima virti vandenyje, garuose ar kepti orkaitėje. Patiekti su mėgstamais padažais, grietine, keptais svogūnais, pesto ar kitais pagardais.

Virtinių arba koldūnų tešla – tai puikus būdas sukurti skanius ir įdomius patiekalus savo šeimai ir svečiams. Eksperimentuokite su įdarais, padažais ir formomis, ir atraskite savo mėgstamiausius receptus!

Kviečiu pasižvalgyti po mano gamintus virtinius ir koldūnus, galbūt rasite naujų idėjų.

Virtinių arba koldūnų tešla:

  • 3 stiklinės miltų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 ir 1/2 stiklinės verdančio vandens
  • Nepilno šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite su aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Supilkite paskutinę stiklinę miltų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta įdėkite dar papildomai miltų.

Tešlą atvėsinkite kambario temperatūroje ir įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučiu pabręsti,

Kočiokite tešlą ir gaminkite virtinius ar su mėgiamais įdarais.

Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Virtiniai su varške ir svogūnais receptas

72 Comments

  • Reply
    lolita
    2015-02-05 at 20:30

    labai patiko siandien ismeginau tai labai skanu daugiau nepirksiu koldunu 🙂 o ypac su koldunu lenta daryt. neivienas neisiro verdant

  • Reply
    Laura
    2015-02-07 at 18:23

    Lolita, smagumėlis 😉

  • Reply
    Jurga
    2015-02-08 at 22:51

    Dekui uz recepta, tesla topu topas gavosi, o koldunai nerealus!:)

  • Reply
    Bande
    2015-02-17 at 10:54

    pabandziau ir as, tesla gal ir skani, ir grizta gal ne i pradine padeti, bet tikrai grizta….

  • Reply
    Solveiga
    2015-02-19 at 08:25

    O gal kas bandete saldyti?

  • Reply
    Super
    2015-03-27 at 16:26

    Superinė tešla. Padariau pradžiai vienos normos koldūnus paragavimui, tai dabar pridarysiu daug ir užšaldysiu 🙂 Ačiū labai už tokią puikią pagalbą virtuvėje 😀

  • Reply
    Laura
    2015-03-27 at 21:24

    Prašom, prašom 🙂

  • Reply
    nepamirshk
    2015-04-29 at 14:19

    tešla tikrai gerai košiojasi, dar neragavau, bet tuoj virsiu. Vienintėlė bėdelė, kad, kadangi tešla ne tampri, lengviau plyšta lipdant, tai mažiau dalykų į vidų tenka dėt. Bet visumoj, ačiū už receptą

  • Reply
    Mamyte
    2015-05-25 at 16:32

    Super !!!!aciu net nesitikėjau kad taip greitai !!!!! ;)))))

  • Reply
    ingrida
    2015-07-16 at 08:02

    super koldunu tesla katik isbandziau .ir vaikuciui patiko

  • Reply
    Laura
    2015-07-16 at 08:04

    Vaikai, geriausi specialistai. Linkėjimai 😉

  • Reply
    VIRGINIJA
    2015-10-22 at 07:52

    Aš miltų dėjau mažiau, gavosi puikiai :-). Tikrai nesileidžia ir netyžta…

  • Reply
    Ilona
    2016-01-09 at 09:54

    Super!!!!labai dekui uz recepta, skanumelis gavosi:))))

  • Reply
    Vaida
    2016-01-29 at 18:33

    Kiek virti reikia kad nepervirtu si tešla

  • Reply
    Laura
    2016-01-29 at 18:36

    Virimo laikas priklauso nuo to kokio dydžio virtiniai ir kokio storumo tešla. Kai verdami virtiniai iškils į paviršių, pavirkite dar kelias minutes ir ragaukite.

  • Reply
    Vaida
    2016-01-29 at 18:39

    virtinukai su varške ir delno dydžio

  • Reply
    Laura
    2016-01-29 at 21:40

    Darykite kaip parašiau, negaliu aš jums minučių tikslumu atsakyti į šį klausimą, nes kulinarijoje daug kas vyksta bandymų metodu arba vadovaujantis intuicija. Galiu jums parašyti virti 3 minutes nuo užvirimo, bet garantijos negaliu duot, nes nežinau tešlos storio, o jei ir žinočiau virimui įtakos turėtų ir vandens kiekis puode ir per kurį laiką jis užvirs nuo virtinių įdėjimo. Bandykite, bandykite, bandykite, kol ragaudama įsitikinsite, kad išvirę ir nepervirę, paskui jau pati jausite kiek virti. Sėkmės! 😉

  • Reply
    Egle
    2016-02-01 at 00:09

    O druskos nereikia?

  • Reply
    Laura
    2016-02-01 at 06:43

    Druską į vandenį dėkit verdant koldūnus.

  • Reply
    Agne
    2016-03-01 at 11:40

    Aciu uz recepta. Tesla labai smagi, smagiausia dalis ta, kad jos nereikia nei miltuot, nei aliejuot. Koldunai sulimpa tobulai ir neisira. Skonis taip pat geras. Ir mazoji pagalbininke dirbo kartu, prisidare sau kokldunu su bananu idaru ir liko svari virtuve. Labai patiko.

  • Reply
    Ramunė
    2016-03-16 at 18:42

    Tiesiog amžiaus atradimas…negaliu atsidžiaugti:))) kas galėjo pagalvoti, kad taip paprasta:) Ačiū labai!

  • Reply
    loreta
    2016-07-20 at 15:42

    Kka tik uzsiminkiau tesla 😀 likau suzaveta, svaru, nelimpa tesla prie ranku, tobula 😀 Net neabejoju, kad ir skonis bus puikus 😉 Aciu uz toki nuostabu receptuka 😉

  • 1 2

    Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI