Kiaulienos kepsnys su pankoliais, suteikiančiais patiekalui saldumo ir subtilaus skonio, bei pelėsiniu sūriu, kuris prideda aštrumo ir pikantiško skonio.
Kiaulienos kepsnys su pankoliais:
- 2 kiaulienos kepsnių (naudojau sprandinę)
- 1 nedidelio pankolio
- 0,5 svogūno
- Poro gabaliuko
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Pieno šlakelio
- Druskos
- Muskato riešuto
- Malto imbiero (šviežias dar geriau – patarkuotas)
- Maltų čili pipirų (irgi geriau šviežias – pasmulkintas)
- Sūrio su mėlynuoju pelėsiu
Gaminimo eiga:
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite sviesto gabaliuką ir įkaitinkite. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepkite kelias minutes, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą pankolį ir kepkite dar kelias minutes, sudėkite griežinėliais pjaustytą porą ir kepkite dar apie minutę. Įpilkite pieno, įberkite žiupsnelį druskos ir uždengę šutinkite kol pankolis suminkštės. Sudėkite muskato riešutą, imbierą, čili pipirus ir maišydami kaitinkite kol išgaruos visas skystis.
Kiaulienos kepsnius dėkite į sausą įkaitintą keptuvę. Kai apkeps viena pusė, apverskite ir pabarstykite druska. Kai apkeps kita pusė vėl apverskite ir pabarstykite druska. Sumažinkite ugnį ir pavartydami kepkite kol iškeps.
Ant kepsnių uždėkite pankolio masę, ant viršaus užtrupinkite sūrį, uždenkite ir kaitinkite kol sūris išsilydis. Kepsnius išimkite ir padėkite kur nors šiltai, keptuvėje likusias nuo kepimo sultis praskieskite grietinėle ir pakaitinkite ant stiprios ugnies kol sutirštės. Bus jums padažas 😉
Jums taip pat gali patikti kiaulienos kepsnys su balzaminėmis paprikomis.
3 Comments
Mindaugas
2012-04-29 at 17:35Laura, bandysiu 😉 labai gardžiai skamba… aamamamaammm 🙂
Laura
2012-04-29 at 20:43Nu, pabandyk 😉
Vėl nusipirkau pankolį ir vėl norisi su kiauliena ką nors sukonstruoti.
Mindaugas
2012-04-30 at 14:00Aš dar ratatouille lazanijos šaldytuve nuo vakar turiu, tai šiandien toliau kramsnosiu 🙂 nors labiau kiaulienos norėčiau 🙂