Kiaulienos širdžių salotos tikras delikatesas, kuris ne tik papuoš vaišių stalą ir bus puikiu užkandžiu, bet ir tiks sočiai ir maistingai vakarienei.
Kiaulienos širdžių salotos:
- 2 kiaulienos širdžių
- 1 nedidelio svogūno
- Gabaliuko poro
- 0,5 saliero stiebo
- 1 nedidelės morkos
- 2 skiltelių česnako
- Kelių nuo citrinos bulvių skustuku nuskustų odos žievelių (geltonosios dalies)
- Petražolės ar čiobrelio šakelės
- Druskos
- 2 lauro lapelių
- Kelių juodųjų pipirų grūdelių
Taip pat reikės:
- Kelių pomidorų
- 4 virtų kiaušinių
Padažui reikės:
- 1 geltonos paprikos
- 2 skiltelių česnako
- 4 sūdytų ančiuvių filė
- 1 stiklinės smulkintų petražolių
- 1 sprindžio mažais kubeliais pjaustyto saliero stiebo
- 1 nediduko smulkiai pjaustyto svogūno
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų balto vyno acto
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Iš pradžių reikia išsivirti širdis. Nuo širdžių apipjaukite riebalinius audinius, jei jų yra, perpjaukite išilgai pusiau, išpjaukite širdies raumenį jungiančias membranas ir kietesnius audinius. Turi likti tik raumuo. Dėkite širdeles į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirus vandeniui nugraibykite putas, sudėkite stambiai pasmulkintus svogūną porą, morką, saliero stiebą, česnaką, citrinos žieveles, petražoles, čiobrelius, lauro lapelius, pipirų grūdelius. Įberkite druskos, kurios kaip ir verdant visus subproduktus reiks daugiau nei įprastai. Virkite uždengę ant minimalios kaitros 1,5 valandos. Širdis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė. Patogiausia išsivirti iš vakaro. Sultinį, kuriame virė širdis neišpilkite, jis puikiai tiks lietuviškoms tradicinėms sriuboms, tokioms, kaip barščiai, agurkinė, kopūstų sriuba.
Padažui reikės išsikepti papriką. Padalinkite ją pusiau, išvalykite, dėkite į kepimo popieriumi išklotą formelę pjūviu į apačią ir kepkite iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba kol odelė patamsės ir atšoks nuo minkštimo. Iškepusią papriką įdėkit į sandarų indą ir palaikykite apie 15 minučių, taip lengviau nusilups odelė. Nulupę odelę supjaustykite papriką mažais kvadratėliais ir sudėkite į dubenį. Ten pat sudėkite išspaustas česnako skilteles, pasmulkintus ančiuvius, petražoles, saliero stiebą, svogūną, cukrų, balto vyno actą, įberkite šiek tiek druskos, supilkite aliejų išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos.
Pomidorus ir kiaušinius supjaustykite griežinėliais. Plonais griežinėliais supjaustykite ir virtas širdis. Sudėliokite į lėkštę širdis, kiaušinius, pomidorus ir padažą kaip nuotraukoje arba pagal savo fantaziją. Skanaus!
Jums taip pat gali būti įdomus virtinių su kiaulienos širdžių įdaru receptas.
Komentarų nėra