Jautienos širdies tartaras – drąsus patiekalas subproduktų gerbėjams. Jaučio širdies skonis yra gilesnis ir šiek tiek salstelėjęs, su subtiliu mineraliniu poskoniu, primenančia kitus subproduktus, tačiau švelnesnis už kepenis. Tekstūra tanki ir standi, tačiau puikiai kramtosi. Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie ieško naujų skonių. Jautienos širdies tartarą galima pagardinti klasikiniu būdu, kaip dariau aš – kaparėliais, svogūnais, garstyčiomis ir kiaušinio tryniu, arba eksperimentuoti su įdomesniais priedais, tokiais kaip trumai ar azijietiški padažai ir priedai.
Recepte esantį virtų kiaušinių majonezą galite keisti jūsų mėgiamais majoneziniais padažais.
Jautienos širdies tartaras. Reikės:
- 400 g jaučio širdies (2 porcijoms)
- Šlako alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 mažo raudono svogūno
- 2 sūdytų ančiuvių filė
- 0,5 šaukštelio garstyčių
- 1 šaukštelio smulkintų kaparėlių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 0,5 citrinos nutarkuotos žievelės
Kiaušinių majonezui reikės:
- 2 virtų kiaušinių
- 0,5 šaukštelio salierų druskos, kurią galite įsigyti pas mane. Galima dėti ir paprastą druską, bet patikėkit, salierų druska šiame majoneze padaro stebuklus.
- 1 šaukštelio garstyčių
- 0,5 citrinos sulčių
- 1/4 stiklinės alyvuogių arba kitokio neutralaus skonio aliejaus
- 0,4 šaukštelio rudojo cukraus
- Šlakelio vandens
Taip pat reikės:
- Kelių bulvių
- Druskos, šviežiai pipirų
- Šlakelio aliejaus
- Dviejų šviežių kiaušinių trynių
- Raugintų agurkų patiekimui
Gamybos eiga:
Pradėkite nuo jaučio širdies paruošimo. Kruopščiai nuplaukite širdį po tekančiu šaltu vandeniu ir pašalinkite visus riebalus, jungiamuosius audinius ir plėves. Reiks nupjauti net išorinę plėvelę gaubiančią širdį. Turi likti grynas, švarus raumuo. Supjaustykite širdį mažais kubeliais, stengdamiesi, kad gabaliukai būtų tolygūs, ir sudėkite į dubenį.
Paruoškite prieskonių ir priedų mišinį. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, ančiuvių filė ir kaparėlius. Sumaišykite juos su alyvuogių aliejumi, garstyčiomis, petražolėmis ir citrinos žievelėmis. Mišinį pagardinkite druska bei šviežiai maltais pipirais pagal skonį. Su druska, atsargiai, prisiminkite, kad dėjote sūdytus ančiuvius.
Į paruoštą mišinį suberkite jaučio širdies kubelius ir viską gerai išmaišykite. Palikite tartarą šaldytuve maždaug pusvalandžiui, kad pabręstų.
Bulves nuskuskite, supjaustykite lazdelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 180 C orkaitėje kol iškeps ir gražiai apskrus.
Kol tartaras ilsisi ir bulvės kepa, paruoškite kiaušinių majonezą. Į smulkintuvą sudėkite virtus kiaušinius, salierų druską, garstyčias, rudąjį cukrų, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Trinkite kol masė taps vientisa. Jei labai tiršta, įpilkite šlakelį vandens.
Kulinariniu žiedu lėkštėje suformuokite tartaro porcijas, padarykite duobutes ir įleiskite kiaušinių trynius. Jei neturite kulinarinio žiedo, nieko tokio, įdėkite į lėkštę tartaro kauburėlį, padarykite šaukštu dobutę ir įleiskite kiaušinio trynį.
Jautienos širdies tartaras patiekiamas su keptomis bulvytėmis, majonezu ir raugintais agurkėliais.
Jums taip pat gali būti įdomus veršienos širdies tartaro receptas.|Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra