Kiaulienos sprandinės kepsniukai su su pankoliais, grikiais, svogūnėliais ir pelėsinio sūrio padažu.
Reikės:
- 2 kiaulienos sprandinės kepsniukų (lėkštėje kepsniukai padalinti pusiau)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Garnyrui:
- 0,5 stiklinės skrudintų grikių
- 1 šaukštelio lydyto sviesto
- 0,5 pankolio
- Lydyto sviesto kepimui
- 3 šalotinių svogūnėlių
- 2 šaukštų klevų sulos sirupo
Padažui:
- 70 ml grietinėlės
- 1,5 šaukšto trupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu
Gaminimo eiga:
Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir vieną jų pusę kepkite apie 2 minutes, apverskite, pabarstykite druska, pipirais ir vėl dvi minutes kepkite, po to apverskite, pabarstykite druska ir pipirais. Ugnį sumažinkite iki minimumo ir, kartais pavartydami, kepkite, kol iškeps.
Grikius išvirkite sūdytame vandenyje, pagardinkite šaukšteliu sviesto.
Išpjaukite pankolio šerdį, supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje su sviestu ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Pagardinkite druska.
Svogūnėlius nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, sėkite pjūviu žemyn į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite, aplaistykite svogūnėlius klevų sulos sirupu, vėl apverskite ir kepkite, kol sirupas sutirštės.
Padažui sudėkite į grietinėlę sūrį ir užvirkite.
Kiaulienos sprandinės kepsniukai patiekiami su grikiais, daržovėmis ir padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra