Kiaušiniai marškinėliuose su saldžia bulve, lašiša ir daržovėmis.
Kiaušiniai marškinėliuose su saldžia bulve:
- Saldžiosios bulvės
- Kiaušinių
- Aliejaus
- Žolelių pesto padažo
- Špinatų
- Avokado
- Agurko
- Sūdytos lašišos
- Svogūno laiško
Gaminimo eiga:
Saldžiąją bulvę išilgai supjaustykite 4 mm storio riekelėmis. Aptepkite jas iš abiejų pusių aliejumi, pabarstykite druska, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.
Pasiruoškite kiaušinius. Atsipjaukite maistinės plėvelės kvadratą. Ištepkite jį aliejumi. Plėvę uždėkite ant puodelio ir truputį įstumkite. Įkulkite kiaušinį ir pabarstykite jį druska. Suimkite plėvelės kraštelius ir ties kiaušiniu suriškite siūlu. Nukirpkite plėvelės ir siūlo likučius. Pakartokite tą patį su likusiais kiaušiniais. Kai vanduo užvirs, suleiskite kiaušinius ir virkite 3-4 minutes. Jei nenorite skystų kiaušinių, virkite ilgiau.
Ant iškeptos saldžios bulvės riekelės užtepkite žolelių pesto padažo, uždėkite kelis špinatų lapelius, kelis avokado griežinėlius, kelis agurko griežinėlius, iš lašišos išpjautų juostelių suformuokite lizdelį. Įdėkite į lizdelį išvirusį kiaušinį. Pabarstykite ant viršaus smulkintų svogūnų laiškų.
Puikus patiekalas vėlyviems pusryčiams.
Komentarų nėra