Kiniška pomidorų sriuba – sriuba skubantiems. Minimum ingredientų, bet skonis nustebina. Skani ir šilta, ir šalta.
Kiniška pomidorų sriuba:
- 4 kiaušinių
- 1 didelio svogūno
- 8 vidutinio dydžio pomidorų
- Aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Šlako sojos padažo
- 750 ml vandens
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įmuškite kiaušinius ir ant nedidelės ugnies maišydami kepkite, kol kiaušinius sutrauks. Pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite.
Kiaušinius išimkite, jei reikia įpilkite dar aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol taps skaidrus.
Užsikaiskite vandenį.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais ir suberkite į svogūnus. Truputį pakepinkite.
Į verdantį vandenį sudėkite daržovių mišinį, kiaušinius, jei reikia įberkite druskos, įpilkite sojos padažo ir užvirkite. Sriuba skani ir šalta.
(Šaltinis: čia)
Daugiau sriubų receptų
5 Comments
Forelle
2010-08-09 at 13:44Bet greit visų receptus bandai 😀 ir kaip sriuba? patiko? galvoju irgi kada išsivirt kai viena būsiu, nes vyras tikrai neįvertintų
Laura
2010-08-09 at 14:02Forelle, man patiko, lengvutė tokia…neturiu šiandien ką veikt, tai randu kokį nesunkų receptą, permetu šaldytuvą ir į darbus 🙂
Laura
2010-08-09 at 14:12Nu va…gavau įvertinimą…”skani visai, tokia lengvutė…galėtum tokią išvirti iš šviežių kopūstų” 😀
Simona
2010-08-09 at 13:45Pataisysiu – kiniška. Jie juk nėra kiniečiai, jie kinai! 😉
Laura
2010-08-09 at 14:01Simona, pataisyta, dėkui 😉