Gremolata (it. gremolada) – tradicinis Lombardijos virtuvės pagardas iš kapotų žalumynų, citrusinių vaisių žievelių bei prieskonių. Gremolata gardinami troškinti mėsos patiekalai, tačiau taip pat ją galite patiekti su daržovėmis, mėsa ar žuvimi.
Tradiciškai pagardui gaminti naudojamos petražolės, česnakas ir trinta citrinos žievelė, tačiau pagal tą patį principą gali būti naudojami ir kiti žalumynai – čiobreliai, šalavijai, rozmarinai, pridedama ančiuvių, Parmezano sūrio, apelsinų žievelės.
Gremolata:
- 1/2 stiklinės smulkintų petražolių
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 1 citrinos žievelės
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1/3 stiklinės smulkintų skrudintų lazdyno riešutų
- 6 smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Druskos
Gaminimo eiga:
Visus išvardintus produktus sumaišykite.
Jums taip pat gali būti įdomus saulėje džiovintų pomidorų pesto padažo receptas.
Komentarų nėra