Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Padažai

Kanapinė druska ir sviestas

Kanapinė druska ir sviestas. Senovinis receptas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 stiklinės kanapių sėklų
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 1 šaukšto druskos (nubraukto)

Gaminimo eiga:

Kanapes skrudinkite sausoje keptuvėje, kol pradės kvepėti. Skrudinant, kanapes visą laiką maišykite.

Druską sumaišykite su vandeniu ir supilkite į keptuvę su skrudintomis kanapėmis. Maišydami kaitinkite, kol nugaruos visas vanduo. Druska pradės kristalizuotis ant kanapių ir keptuvės dugno (nugramdykite). Maišydami toliau kaitinkite, kol kanapės visiškai išdžius ir pradės kvepėti. Atvėsinkite ir sumalkite.

Tinka barstyti ant bulvių, salotų, sumuštinių ir ten kur norisi, dėti į sviestą, užtepėles. 😉 Skanu valgyti ir nemaltas.

Kanapiniam sviestui –  išplakite 100 g kambario temperatūros sviesto iki purios masės ir įmaišykite 2 šaukštelius kanapinės druskos.

Kanapinė druska ir sviestas. Senovinis receptas - bulviukose.lt

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply