Marinuoti agurkai su citrina ir imbieru – saldžiarūgščiai, su citrinos ir imbiero natelėmis, be galo traškūs agurkėliai. Ypač tinka prie riebesnių mėsos patiekalų.
Reikės:
- 1 kg agurkų
- 3 šaukštų druskos
- 0,5 plonai pjaustytos citrinos
Marinatui reikės:
- 2 stiklinių vandens
- 1 stiklinės cukraus
- 3/4 stiklinės ryžių acto (arba obuolių sidro acto)
- 2 šaukštų druskos
- 2 šaukštelių marinavimo prieskonių (naudojau krapų sėklas, garstyčių sėklas, pipirų grūdelius ir kelis gvazdikėlius)
- 10 g plonais griežinėliais pjaustyto imbiero
- 5 g plonais griežinėliais pjaustyto česnako
Gaminimo eiga:
Agurkėlius nuplaukite, nupjaukite galiukus iš abiejų pusių. Sumaišykite su 3 šaukštais druskos ir palikite pastovėti 30 minučių. Bestovint retkarčiais pamaišykite. Po 30 minučių agurkus išimkite, nuvalykite likusią druską. Aš agurkus tiesiog nuskalavau nuo stovėjimo susidariusiame skystyje. Agurkų nuplauti nereikia.
Agurkus sudėkite į sterilius stiklainius. Į stiklainio šonus sudėkite citrinos griežinėlius – čia jei norite, kad būtų gražiau, bet citrinas galima sudėti ir ant agurkų viršaus ar stiklainio dugno.
Marinatui skirtus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite. Kol užvirs retkarčiais pamaišykite. Pavirkite marinatą kelias minutes ir karštą užpilkite ant agurkų. Užsukite stiklainius steriliais dangteliais.
Recepto autorė pataria laikyti agurkus šaldytuve. Bet su tiek acto ir cukraus puikiai stovi ir vėsesniame rūsyje. Skaniausia valgyti šaldytuve atvėsintus 🙂 Ragauti jau galima po 3 dienų.
Marinuoti agurkai su citrina ir imbieru iš labai puikaus Korėjietiškų receptų tinklalapio
1 Comment
Marijona
2020-07-29 at 19:45Ačiū,bandysiu .