Daržovės

Marinuoti agurkai su citrina ir imbieru

Marinuoti agurkai su imbieru

Saldžiarūgščiai, su citrinos ir imbiero natelėmis, be galo traškūs agurkėliai.

Reikės:

  • 1 kg agurkų
  • 3 šaukštų druskos
  • 0,5 plonai pjaustytos citrinos

Marinatui reikės:

  • 2 stiklinių vandens
  • 1 stiklinės cukraus
  • 3/4 stiklinės ryžių acto (arba obuolių sidro acto)
  • 2 šaukštų druskos
  • 2 šaukštelių marinavimo prieskonių (naudojau krapų sėklas, garstyčių sėklas, pipirų grūdelius ir kelis gvazdikėlius)
  • 10 g plonais griežinėliais pjaustyto imbiero
  • 5 g plonais griežinėliais pjaustyto česnako

Gaminimo eiga:

Agurkėlius nuplaukite, nupjaukite galiukus iš abiejų pusių. Sumaišykite su 3 šaukštais druskos ir palikite pastovėti 30 minučių. Bestovint retkarčiais pamaišykite. Po 30 minučių agurkus išimkite, nuvalykite likusią druską. Aš agurkus tiesiog nuskalavau nuo stovėjimo susidariusiame skystyje. Agurkų nuplauti nereikia.

Agurkus sudėkite į sterilius stiklainius. Į stiklainio šonus sudėkite citrinos skilteles.

Marinatui skirtus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite. Kol užvirs retkarčiais pamaišykite. Pavirkite marinatą kelias minutes ir karštą užpilkite ant agurkų. Užsukite stiklainius steriliais dangteliais.

Recepto autorė pataria laikyti agurkus šaldytuve. Bet su tiek acto ir cukraus manau jie puikiai stovės ir vėsesniame rūsyje. Skaniausia valgyti šaldytuve atvėsintus 🙂 Ragauti jau galima po 3 dienų.

Receptas iš labai puikaus Korėjietiškų receptų tinklalapio

Labai skanūs marinuoti agurkaiKorėjietiškai marinuoti agurkai

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    Marijona
    2020-07-29 at 19:45

    Ačiū,bandysiu .

  • Leave a Reply