Moliūgų lazanija – labai skanus, sūriškas, vegetariškas ir švelnus patiekalas.
Lazanijos lakštams reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 3 kiaušinių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos
Moliūgams reikės:
- 500 g moliūgo (be odos ir sėklų)
- 2 skiltelių česnako
- 4 šalavijo lapelių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui reikės:
- 20 g sviesto
- 20 g miltų
- 300 g pieno
- Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
- Druskos
Taip pat reikės:
- 150 g tarkuoto čederio sūrio + 50 g viršui
- 80 g sviesto
Gaminimo eiga:
Lakštams iš miltų, kiaušinių, aliejaus ir druskos užminkykite tešlą. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite valandai šaldytuve pastovėti.
Padažui sudėkite į puodą sviestą ir miltus. Kaitinkite maišydami, kol dings žalių miltų kvapas ir pasklis malonus aromatas. Maišydami supilkite pieną, pavirkite maišydami nuo užvirimo kelias minutes. Pagardinkite padažą druska ir maltu muškato riešutu.
Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejaus, įdėkite šaukštą sviesto, sudėkite nesmulkintas česnako skilteles ir kepkite, kol jos švelniai apskrus. Sudėkite į keptuvę pasmulkintus moliūgus, šalavijo lapus, uždenkite ir troškinkite kartais pamaišydami 30 minučių arba kol moliūgas suminkštės. Jei truks skysčio, galite įpilti šlakelį vandens. Išimkite šalavijo lapus, moliūgus su česnakais sutrinkite šakute ir sumaišykite su išvirtu padažu.
Lazanijai kepti naudojau 30×20 cm kepimo formą. Padalinkite tešlą į 5 dalis, iškočiokite tešlos gabalėlius pagal kepimo formos dydį. Ištepkite kepimo formą sviestu, dėkite tešlos lakštą, ant viršaus užtepkite moliūgų padažo, pabarstykite sūriu, ant viršaus dėkite tešlos lakštą, tepkite moliūgų padažą, barstykite sūrį ir t. t. Pačiame viršuje turi būti tešlos lakštas. Sudėkite ant viršutinio tešlos lakšto likusius sviesto gabalėlius.
Kepkite lazaniją iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Baigiant kept, užbarstykite likusį sūrį.
Moliūgų lazanija iš knygos „The silver spoon. Pasta”
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau patiekalų iš daržovių
Komentarų nėra