Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Keptos kiaulių smegenys su svogūnais

Keptos kiaulių smegenys su svogūnais - bulviukose.lt

Keptos kiaulių smegenys su svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas. Daugiau patiekalų su smegenimis rasite paspaudę ant aktyvios nuorodos.

Keptos kiaulių smegenys:

  • 0,5 kg kiaulės smegenų
  • 2 svogūnų
  • 1 skiltelės česnako
  • Aliejaus kepimui
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Kiaulės smegenys perplaukite, sudėkite į šiek tiek parūgštintą vandenį ir mirkykite 2-3 valandas. Išimkite, perplaukite, supjaustykite griežinėliais.

Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepinkite keptuvėje su aliejumi ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus smulkintą česnaką, kepkite dar kelias minutes. Įdėkite į keptuvę pusę šaukšto sviesto, pjaustytas smegenis ir kepkite maišydami, kol smegenys iškeps. Baigiant kepti pagardinkite druska, pipirais. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles.

Patiekiau ant baltos duonos skrebučių.
Sekite bulviukose.lt Instagrame

2 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2016-10-11 at 16:15

    Sakykite kur Kaune gaunate pirkti kiaulės smegenų?

  • Reply
    Laura
    2016-10-11 at 16:31

    Sveiki, pirkau “Šilo” parduotuvėje, tik ne visada būna, reikia klaust. Mačiau dar bazėje “Centriniame Kauno turguje”. Žaliakalnio turguje dar galima paieškoti.

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI