Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Keptos kiaulių smegenys su svogūnais

Keptos kiaulių smegenys su svogūnais - bulviukose.lt

Keptos kiaulių smegenys su svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas.

Keptos kiaulių smegenys:

  • 0,5 kg kiaulės smegenų
  • 2 svogūnų
  • 1 skiltelės česnako
  • Aliejaus kepimui
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Kiaulės smegenys perplaukite, sudėkite į šiek tiek parūgštintą vandenį ir mirkykite 2-3 valandas. Išimkite, perplaukite, supjaustykite griežinėliais.

Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir kepinkite keptuvėje su aliejumi ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus smulkintą česnaką, kepkite dar kelias minutes. Įdėkite į keptuvę pusę šaukšto sviesto, pjaustytas smegenis ir kepkite maišydami, kol smegenys iškeps. Baigiant kepti pagardinkite druska, pipirais. Prieš patiekiant įmaišykite petražoles.

Patiekiau ant baltos duonos skrebučių.

Daugiau subproduktų receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2016-10-11 at 16:15

    Sakykite kur Kaune gaunate pirkti kiaulės smegenų?

  • Reply
    Laura
    2016-10-11 at 16:31

    Sveiki, pirkau “Šilo” parduotuvėje, tik ne visada būna, reikia klaust. Mačiau dar bazėje “Centriniame Kauno turguje”. Žaliakalnio turguje dar galima paieškoti.

  • Leave a Reply