Sumuštinukai su paštetu ir kriaušėmis – puošnus, šventinis vieno kąsnio užkandis.
Reikės:
- Paukštienos pašteto
- Prancūziško batono
Marinuotiems svogūnams:
- 1 raudonojo svogūno
- Šlakelio citrinos sulčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Cukraus
- 1 šaukštelio smulkintų petražolių
Kriaušėms:
- Kelių kriaušių
- Lydyto sviesto kepimui
- 1 kupino šaukštelio medaus
- Druskos
- Šlakelio citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Batoną supjaustykite plonomis riekelėmis ir paskrudinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje arba skrudintuvėje.
Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Pagardinkite svogūnais, druska, pipirais, cukrumi, citrinos sultimis. Pagniaužykite svogūnus, kad suminkštėtų ir ištirptų druska su cukrumi, įmaišykite petražoles. Palaikykite pusvalandžiui marinuotis.
Kriaušes nuskuskite ir specialiu skobtuku išskobkite rutuliukus. Jei skobtuko neturite, supjaustykite kriaušes kubeliais. Dėkite kriaušes į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepkite vartydami apie 5 minutes arba, kol jos šiek tiek suminkštės. Sudėkite medų, apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir kepkite maišydami, kol medus karamelizuosis ir kriaušės taps švelniai rusvos. Atvėsinkite.
Užtepkite ant skrudintų duonos riekelių pašteto, uždėkite truputį marinuotų svogūnų, po kelis kriaušių rutuliukus, papuoškite žolelėmis.
Sumuštinukai su paštetu ir kriaušėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Jums taip pat gali patikti.
Komentarų nėra