Naminis pomidorų – paprikų padažas sodrus, ryškus ir labai skanus padažas tinkantis įvairiausiems patiekalams gardinti.
Naminis pomidorų – paprikų padažas:
- 2,5 kg pomidorų
- 2,5 kg raudonųjų paprikų
- 4 svogūnų
- 2 didelių galvutės česnako
- aliejaus kepimui
- 1/2 stiklinės 9 % acto
- 3 šaukštų druskos
- 1/2 stiklinės cukraus
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir puode pakepinkite su aliejumi. Sudėkite į puodą su svogūnais pasmulkintas paprikas ir dar 15 minučių pakepinkite. Sudėkite blanširuotus supjaustytus pasmulkintus pomidorus.
Virkite karts nuo karto pamaišant, kol išgaruos dalis sulčių ir paprikos su pomidorais suvirs.
Baigiant virti, sudėkite smulkintą česnaką ir likusius produktus. Pavirkite dar apie 15 minučių. Po to viską susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite dezinfekuotais dangteliais ir apverskite. Palikite taip, kol atvės.
Jums taip pat gali patikti naminio pomidorų padažo su pankoliais receptas.
2 Comments
saslykas
2013-08-23 at 07:05su manim šis padažas labai skanus!
Laura
2013-08-23 at 08:10Šašlykai, saugokis! Būsi visas suvalgytas!